Mi alapján szól bele a rendőrség, hogy az autón "az időszaknak megfelelő" gumi van?
Az alapján, hogy a nem időszaknak megfelelő gumid nem csak rád, hanem az utasaidra és a többi közlekedőre is veszélyes.
(egyébként én meg nem láttam, nem hallottam olyat, hogy valakit a gumija miatt büntettek volna, kivéve ha teljesen le volt kopva)
Csak jót akar, ha már valaki túl hülye ahhoz, hogy évszaknak megfelelő gumival közlekedjen és ezzel veszélyeztessen másokat.
Aki a gumin spórol, az nem engedheti meg magának az autót.
A rendőr legfeljebb az abroncs állapota miatt szól, vagy büntet, személygépkocsiknál ritka eset, nagyon leamortizált guminak kell lenni. (elkopott, repedezett, nem egyforma méret, mintázat, stb)
Ami sokkal kellemetlenebb, egy esetleges balaset után a biztosító kifogásolhatja a gumit
Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata, az ellenőrzések során, ha jó állapotban lévő nyári gumi van az autón, legfeljebb elmondják, miért lenne előnyösebb a téli, nem büntetnek.
A probléma, hogy sok olyan öreg autó fut, amelyekre a tulajdonos, üzembentartó nem akar megfelelő gumikat venni, mert azok ára, szerintük aránytalanul sok az autó piaci értékéhez mérten.
Nem kötelező az autóval közlekedni, de a minimálisan előirt műszaki boztonság az öreg autókra is érvényes, igy a gumi sem lehet szövetig lekoptatva, hiába 20éves az autó.
Egészen pontosan:
A személygépkocsik esetében a megállított járművek gumiabroncsai időszaknak való megfelelőségét, műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát, a fagyálló folyadék meglétét, szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket vizsgálják a szakemberek.
Időre mész, kiállítanak a forgalomból, megszívtad.
Fagyállót néznek, a pontját is, meg a szélvédőmosót, meg a kis f***omat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!