Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Átmentem a sárgán, mekkora...

Átmentem a sárgán, mekkora bírságra számíthatok illetve hol tudok ennek utánajárni?

Figyelt kérdés
Nem mentegetőzöm, belerongyoltam a sárgába és mindezt felvette a veda. Kezdő vezető lévén viszont nem tudom ilyenkor mire számíthatok. A környezetemben egyelőre nem találtam olyat aki volt hasonló helyzetben. Kérlek segítsetek tapasztalataitok alapján, hogy ennek milyen következményei lesznek (büntetőpontok, bírság összege)? Türelmes válaszaitokat előre köszönöm!

2017. dec. 28. 19:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Semennyire, naponta megyek át sárga lámpán , még soha nem kaptam bírságot. Piroson háthaladás viszont 50 ezer.

Engem a szüleim riogattak mindig, hogy "sárga 30 ezer"

Persze ezért nem büntetnek, csak volt egyszer nagy hír, hogy a srácot megbüntették a rendőrök sárgán áthaladásért... viszont 2013 óta ilyen nincs.

Itt egy videóm márkatársam/cartársam készítette, nézd sárgulattal. https://www.youtube.com/watch?v=aoLQrSKaVdQ

2017. dec. 28. 20:01
 2/13 anonim ***** válasza:
18%
Ha egy héten belül nem jön büntetés, akkor már nem is fog. Amúgy 50k és 4 pont ha jól emlékszem.
2017. dec. 28. 20:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, sárgáért már nem büntetnek, leálltak ezzel.
2017. dec. 28. 20:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Jajj de jó! Köszönöm, hogy válaszoltatok! A videot külön köszönöm, zseniális! :D
2017. dec. 28. 20:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehetetlenség,hogy néha ne menjünk át sárgán.

Tegyük fel megy az ember szabályosan 50-nel,és a kocsi előtt 3 méterrel átvált a lámpa sárgára,amit ugye nem lehet kiszámítani.Már a reakcióidő is szinte rámegy arra a 3 méterre,tehát átmegyünk a sárgán,mert mást egyszerűen nem tudunk tenni.

Be is b.,ha ezért büntetnének!

A sárga az egy kisebb ideig tartó jelzés,hogy tilos jelzés fog következni,értelemszerűen azért,hogy a vezetőknek legyen idejük vagy gyorsítással,ha közel vannak,vagy megállással,ha elég távolságra vannak befejezni az áthaladást,ezzel szabaddá tenni a keresztező forgalomnak az úttestet.

2017. dec. 28. 21:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy bátortalan kísérlet arra, hogy büntessék. De nem működött.

A sárgán átmenés nem szabálytalan, ha nem tudsz biztonságosan megállni. Tehát ha satuznod kellene, hogy ne fuss bele a pirosba, akkor mész tovább a sárgán.

Vannak gyorsan váltó lámpák, leginkább ilyen helyen fordul elő.

Akkor vagy szabálytalan, ha minden gond nélkül meg tudnál állni, meg ha rágyorsítasz.

Csakhogy mi már ki vagyunk okosodva, s a rendőrségnek bizonyítani kell az esetet. Az út szélén álló rendőr kevés.

A bizonyításhoz felvételsorozat vagy videó kellene.

2017. dec. 28. 21:09
 7/13 belapus ***** válasza:
63%
Úgy tudom, akkor büntet(het)nek érte, ha van valamilyen előrejelzés ( pl. visszaszámláló ) a váltás előtt.
2017. dec. 29. 08:43
 8/13 anonim ***** válasza:
68%
Oktatód nem mondta , hogy ha sárga van és nen tudaz időben veszélyhelyzet nélkül meg állni akkor gázt és át kell még ugrani , én a forgalmi vizsgán is a sárgán még lazán át mentem , ott se volt semmi
2017. dec. 29. 11:56
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartalmas válaszokat!

De mondta, ezért mertem úgy dönteni, hogy átmegyek rajta.

Pontosan az történt, hogy betartva az 50es sebességhatárt vezettem, de mire odaértem a lámpához átváltott sárgára. Az okozza az izgalmat, hogy láttam, hogy mér egy kamera és nem mertem hirtelen gyorsítani, mert akkor meg úgy gondoltam óhatatlanul is átlépem a sebességhatárt. Most innen a fotelből, átgondolva már máshogy csinálnám, inkább fékeztem volna, de akkor hirtelen az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy átmegyek a sárgán.

2017. dec. 29. 14:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Egy jó tanács a végére, mert a kérdésedet már megválaszolták. Ne rettegj ennyire a kamerától. Az egész rendszer úgy van kitalálva és beállítva, hogy ha nem a rendszeresen szabálytalankodó sofőrök közé tartozol, akkor nem fogsz büntetést kapni. A példádnál maradva lakott területen belül gyakran adódik olyan helyzet, hogy át kell lépni az 50-et, többek között ezért sem büntet a VÉDA 68-ig. És a sárga lámpáért sem lehet büntetni automatikusan, mert az szembe menne többek között a KRESZ-szel is (menj át a sárgán, ha nem tudsz biztonsággal megállni - hogy dönti el egy kamera, hogy biztonsagos lett volna-e megállni, stb.)
2017. dec. 30. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!