Átmentem a sárgán, mekkora bírságra számíthatok illetve hol tudok ennek utánajárni?
Semennyire, naponta megyek át sárga lámpán , még soha nem kaptam bírságot. Piroson háthaladás viszont 50 ezer.
Engem a szüleim riogattak mindig, hogy "sárga 30 ezer"
Persze ezért nem büntetnek, csak volt egyszer nagy hír, hogy a srácot megbüntették a rendőrök sárgán áthaladásért... viszont 2013 óta ilyen nincs.
Itt egy videóm márkatársam/cartársam készítette, nézd sárgulattal. https://www.youtube.com/watch?v=aoLQrSKaVdQ
Lehetetlenség,hogy néha ne menjünk át sárgán.
Tegyük fel megy az ember szabályosan 50-nel,és a kocsi előtt 3 méterrel átvált a lámpa sárgára,amit ugye nem lehet kiszámítani.Már a reakcióidő is szinte rámegy arra a 3 méterre,tehát átmegyünk a sárgán,mert mást egyszerűen nem tudunk tenni.
Be is b.,ha ezért büntetnének!
A sárga az egy kisebb ideig tartó jelzés,hogy tilos jelzés fog következni,értelemszerűen azért,hogy a vezetőknek legyen idejük vagy gyorsítással,ha közel vannak,vagy megállással,ha elég távolságra vannak befejezni az áthaladást,ezzel szabaddá tenni a keresztező forgalomnak az úttestet.
Volt egy bátortalan kísérlet arra, hogy büntessék. De nem működött.
A sárgán átmenés nem szabálytalan, ha nem tudsz biztonságosan megállni. Tehát ha satuznod kellene, hogy ne fuss bele a pirosba, akkor mész tovább a sárgán.
Vannak gyorsan váltó lámpák, leginkább ilyen helyen fordul elő.
Akkor vagy szabálytalan, ha minden gond nélkül meg tudnál állni, meg ha rágyorsítasz.
Csakhogy mi már ki vagyunk okosodva, s a rendőrségnek bizonyítani kell az esetet. Az út szélén álló rendőr kevés.
A bizonyításhoz felvételsorozat vagy videó kellene.
Köszönöm a tartalmas válaszokat!
De mondta, ezért mertem úgy dönteni, hogy átmegyek rajta.
Pontosan az történt, hogy betartva az 50es sebességhatárt vezettem, de mire odaértem a lámpához átváltott sárgára. Az okozza az izgalmat, hogy láttam, hogy mér egy kamera és nem mertem hirtelen gyorsítani, mert akkor meg úgy gondoltam óhatatlanul is átlépem a sebességhatárt. Most innen a fotelből, átgondolva már máshogy csinálnám, inkább fékeztem volna, de akkor hirtelen az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy átmegyek a sárgán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!