Biciklivel lehet jobbról előzni?
'Nem ütök el senkit. Akkor inkább tényleg lassítok. Csak az idegrendszerem nem igazán bírja a "tötymörgést". '
Ez esetben pszichiáterhez kéne járnod, rendbe teszi az idegrendszered. Egy jó hobbi sem ártana.
A kérdésedre a választ már megkaptad, nem szabályos.
1. Szabálytalan.
2. Veszélyes.
3. Elég, ha egyszer nézed el, vagy más ügyetlenkedik előtted/melletted, s kész a baj -te leszel a károkozó, mert szabálytalanul vezettél. Mindegy, hogy mióta vezettél.
A leírtak alapján többszörösen megszeged a legalapvetőbb közlekedési szabályokat is. Akkor meg már miért érdekel a jobbról előzés?
De hogy a kérdésre válaszoljak: kerékpárúton vagy kerékpársávon haladva nem jobbról előzöl, hanem a párhuzamos közlekedésnek megfelelően a másik sávban haladó jármű mellett haladsz el.
Ettől függetlenül az alap szabálytalanságod következményei alól ez nem mentesít.
Lehetni lehet, de nem szabad.
Tudod, számtalan ismerős mondja ugyanezt, hogy NEKEM 30-40 év alatt soha nem volt még koccanásom sem. De többekől pontosan tudom, hogy miatta bizony volt. Pl. ő kikerült a kereszteződésből, de miatta ketten koccantak, ahogy elkerülték.
Ha tudod magadról, hogy veszélyes vagy, inkább gyalog, teremben sportolj, szerintem. Magadnak is bajod lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!