Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Megleckéztettem egy buszt baj...

Megleckéztettem egy buszt baj lehet belőle? :/

Figyelt kérdés
távolsági busz úgy előzött meg engem 120al úgy hogy a szembe lévő kocsiknak fékezni kellett, nem volt jó napom, felhúzott... egyik megállóba megállt én meg lassan mentem hogy utolérjen akkor elkezdtem gyorsítani, arra nem számítottam hogy indexel hogy előz nyomtam neki nem előzött meg, KAMERA FELVEHETTE VAGY BAJOM LEHET BELŐLE?

2017. dec. 11. 16:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%

hihetetlen egy balfassz lehetsz. az ilyenek mindig felbassznak. folyamatosan veszélyhelyzetet generálsz a tötyögéseddel.

ha egy busz megelőz akkor tetű lassan mész. aztán még rá is gyirsítasz mikor jönnek szembe... gratulálok te pszichopata gyökér!

a buszban sebességlimiter van, ahogy előttem is írják nem megy 100-nál többet.

2017. dec. 11. 23:52
 12/19 anonim ***** válasza:
#11 ez a buszos korlátozás ugyanolyan, mint a kamionok 80-as korlátozása? Mert engem nem egy kamion előzött már meg, mikor 90-100-zal mentem. Vagy épp 110-zel menve nem értem utol az előttem menő kamiont.
2017. dec. 12. 08:23
 13/19 anonim ***** válasza:
53%

11-es, ne keverjük ide azt, hogy valaki lassan hajt és ezzel állítólag veszélyhelyzetet teremt. Veszélyt az teremt, aki képtelen normálisan előzni az ilyen tötymörgőket és nem bír ki mögöttük pár percet. Mindenki annyival haladjon, amennyivel biztonságban érzi magát, persze limiten belül.

Kérdező, ritka nagy barom vagy, hogy egy utasokkal teli buszt sodorták veszélybe. Ha ebből baleset lett volna, tömegkatasztrófa okozásáért nagyon hosszú börtönévek jártak volna. És tényleg felszabadító érzés volna karácsony előtt pont ilyesmi miatt előzetesben ülni. Ha mindenképp móresre akarsz tanítani valakit, kérlek, az legalább ne busz, villamos vagy hasonló jármű legyen.

2017. dec. 12. 08:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerencsére senki nem halt meg, és remélhetőleg tanulsz az esetből. Ha úgy látod, hogy a másik veszélyesen közlekedik, az az ő dolga. A tiéd meg az, hogy odaérj épségben, ahova indultál és közben ne sodorj veszélybe másokat.
2017. dec. 12. 09:25
 15/19 anonim ***** válasza:

#13: te ne keverd a dolgokat. nem az a veszélyes aki lassan megy. ha valaki 60-al megy, kivárod és megelőzöd. ahogy 30-al menő traktort is.

a veszélyhelyzetet az okozza amikor valaki indokolatlanul fékezget minden kanyarban, majd egyenesben tolja 110-ig,pont mint a kérdező.

2017. dec. 12. 09:50
 16/19 anonim ***** válasza:

A kamionok és buszok korlátozása eltér. A kamionoknál ugye 80 a max, de a limiterek márkánként eltérően 83-85-89-ig engedik, ezt ki is használják. A legtöbb rendszer kijátszható, így esik meg az sokszor, hogy jön mögöttem folyamatosan a kamion főúton ahol én 95-tel megyek. Aztán a sebességmérőnél ahol én vigyorogva átmegyek 95-tel, ő hirtelen eltűnik mögöttem, mert ott csak 70-nel megy, mert annyival mehetne.

Busz az más, alapvetően ugyanazok vonatkoznak rá is, de a tempo100-as besorolásúak mehetnek 100-zal is (100-as matrica a hátulján). A 110-esek viszont nem, mert a hazai jogszabályok nem engedik, azok csak külföldön mehetnek annyival, ahol engedik. Meg persze csak autópályán.

Buszoknál további machinálásokat lehet csinálni a busz méretével, a kisbuszokkal pl. ha olyan besorolású akkor mehet 130-at is, mint a személyautó.

2017. dec. 12. 20:01
 17/19 anonim ***** válasza:
15-ös, pont ugyanazt írtuk, ezért külön köszi a lepontozást. Szövegértésed kitűnő.
2017. dec. 13. 07:22
 18/19 Alex Fly ***** válasza:
Nos: nem "megleckéztetted", hanem akadályoztad. Ráadásul indokolatlanul, ami tilos. Igen, lehet belőle bajod. Ha szerencséd van, akkor nem minősítik veszélyeztetésnek -ami viszont már bűncselekménynek számít...
2017. dec. 13. 12:30
 19/19 anonim válasza:
Többet ne csinálj hasonlót, ha megúszod szerencsés vagy. Egy f**z vezető miatt több valószínűleg ártatlan utast kár veszélyeztetni.
2017. dec. 15. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!