Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szabályos-e, ha úgy kanyarodok...

Szabályos-e, ha úgy kanyarodok balra, hogy a szemközti sávba átmegyek kikerülve pár autót?

Figyelt kérdés
Szemből nem jön senki, balra van egy utca, ahová be szeretnék fordulni, de előttem áll a kocsisor.
2017. nov. 21. 21:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De pont az a baj, hogy ezt nem lehet úgy csinálni, hogy Turi ne zavarj vele senkit. Csak a puszta közepén, kamionnal, mert akkor esetleg belátod, hogy tényleg nem jön-e senki a keresztező utcákból.
2017. nov. 22. 10:27
 12/16 anonim ***** válasza:
19%
Én mindig így fordulok balra, dehogy várom meg a sort. A sok szerencsétlenkedő meg várogasson ameddig akar ..Pont az ilyenek miatt van dugó ,mert ahelyett hogy rugalmas lenne ,ott áll mint a bambabirka és miatta nem tudnak menni az egyenesen haladók mert úgymond feleslegesen várakozik a helyén ,pedig mehetne. Én csak jót teszek azzal hogy csökkentem a várakozók sorát és kiállok a sorból. Körbe kell nézni annyi a titok .
2017. nov. 22. 14:37
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

Szeretném felhívni a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy a kérdező a szabályra kíváncsi.

Az pedig egyértelműen tiltja. Pont.

2017. nov. 22. 15:12
 14/16 anonim ***** válasza:
28%

Nem szabályos.

A birkák pedig azért nem mennek, mert nem tudhatod azokban az autókban hány éves jogsival vezetnek, márpedig egy fél évestől nem várom el, hogy olyan bátran kanyarodjon, mint én... Vagy egy olyantól aki 10 éve csak két utcát jár el a boltig és most véletlenül odakeveredett. Érdekes én türelmes vagyok, de valahogy a magyar ember az ritka türelmetlen ilyenkor. Ehhez képest külföldön mikor jártam, főleg nyugatabbra/északabbra olyan nyugodtan képesek haladni az emberek, hogy elképesztő. Ezerszer jobb volt ott vezetni, figyelnek, békések, türelmesek. Itthon azokhoz képest Oroszország van...

2017. nov. 22. 22:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem szabályos.

Én hasonló helyzetben szoktam lenni, de annyival másabb a helyzet, hogy a kocsisorból mindenki tovább menne egyenesen, de vasúti átjáró van, ezért torlódnak, ha le van eresztve a sorompó. Aki pedig az átjáró előtti balra lévő utcába akar kanyarodni, kénytelen megkerülni a sort óvatosan és úgy befordulni balra.

De a biztonságos kanyarodást lehetővé teszi a helyi morál, ugyanis az emberek számítanak arra, hogy valaki jöhet, előzékenyek, nem húzzák egymásra az autót, elengedik egymást. 4-5 autónál én is kerülöm a sort.

2017. nov. 24. 09:07
 16/16 anonim válasza:
#14 ha a magyar embert türelmetlennek tartod ne menj ki pl németbe mert meghalsz.
2017. nov. 25. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!