Szabályos-e, ha úgy kanyarodok balra, hogy a szemközti sávba átmegyek kikerülve pár autót?
Szeretném felhívni a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy a kérdező a szabályra kíváncsi.
Az pedig egyértelműen tiltja. Pont.
Nem szabályos.
A birkák pedig azért nem mennek, mert nem tudhatod azokban az autókban hány éves jogsival vezetnek, márpedig egy fél évestől nem várom el, hogy olyan bátran kanyarodjon, mint én... Vagy egy olyantól aki 10 éve csak két utcát jár el a boltig és most véletlenül odakeveredett. Érdekes én türelmes vagyok, de valahogy a magyar ember az ritka türelmetlen ilyenkor. Ehhez képest külföldön mikor jártam, főleg nyugatabbra/északabbra olyan nyugodtan képesek haladni az emberek, hogy elképesztő. Ezerszer jobb volt ott vezetni, figyelnek, békések, türelmesek. Itthon azokhoz képest Oroszország van...
Nem szabályos.
Én hasonló helyzetben szoktam lenni, de annyival másabb a helyzet, hogy a kocsisorból mindenki tovább menne egyenesen, de vasúti átjáró van, ezért torlódnak, ha le van eresztve a sorompó. Aki pedig az átjáró előtti balra lévő utcába akar kanyarodni, kénytelen megkerülni a sort óvatosan és úgy befordulni balra.
De a biztonságos kanyarodást lehetővé teszi a helyi morál, ugyanis az emberek számítanak arra, hogy valaki jöhet, előzékenyek, nem húzzák egymásra az autót, elengedik egymást. 4-5 autónál én is kerülöm a sort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!