Kerékpáron oldalra kilógó tükör szabályos?
Figyelt kérdés
Újabban folyton összetalálkozok egy helybelivel a kerékpárúton aki a kerékpárjára ilyen oldalra hosszan kinyúló visszapillantótükröket rakott és ez annyira megszélesíti a kerékpárját hogy szűkebb helyeken alig férni el mellette, mert egyébként leverné az ember a tükrét. Ez így szabályos szerintetek?2017. okt. 4. 17:09
1/8 A kérdező kommentje:
2017. okt. 4. 17:12
2/8 anonim válasza:
A kerékpárokra vonatkozó műszaki szabványok nem túl részletesek, egy ilyen tükör simán belefér.
3/8 A kérdező kommentje:
Jó és akkor mit tehetek? Hetente többször össze szoktam találkozni a hölggyel és szabályosan félre kell húzódnom előle hogy elférjünk egymás mellett. És ez nem csak nálam, hanem a többi bringásnál is, megérik kikerülni és a szűk bringaúton majdnem a felezővonalon halad. Előbb utóbb ebből baleset lesz attól félek!
2017. okt. 4. 22:39
4/8 Alex Fly válasza:
Nem a kerékpáros -vagy a tükör- tehet arról, hogy Magyarországon a kötelezően alkalmazandó hatályos útügyi előírásokat kerékpáros infra esetén maximum ajánlásként szokás figyelembe venni...
Ha a kerékpárút szélessége eléri a minimumként meghatározott értéket, akkor nem jelenthet problémát az egymás mellett elhaladás.
5/8 Epü válasza:
Ha megfigyeled, minden járművön kilóg a tükör. Pont az a célja, hogy takarás nélkül lehessen hátranézni. A kivétel az autók belső tükre, ami fej felett van.
6/8 anonim válasza:
Nem válasz a kérdésre, de én úgy gondolom, hogy kerékpárra a tükör baromság. A kerékpározni tudás része az is (5% képes erre), hogy egy pillanatra balra hátra tudjon az illető nézni, anélkül, hogy a kormány elfordulna balra.
7/8 Alex Fly válasza:
@6: azért az sem hátrány, ha az ember úgy tudja megnézni, mi van a háta mögött, hogy közben azt is látja, mi van előtte...
Speciel erre jó a tükör.
8/8 anonim válasza:
Nem értek egyet a hatossal
Én mindenhova biciklivel járok, és bizony nem kellemes ha gyakran hátra kell nézni, jön-e mögöttem autó pl egy keskenyebb utcában. És ugye addig nem is nézek előre. Egy tükör nagyon meg tudja könnyíteni a közlekedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!