Hallókészülékkel lehet kamionos jogosítványom?
Sziasztok.
Mind két fülemre hallássérült vagyok, pontosan nem tudom milyen mértékben papíron meg van, van hallókészülékem is, amivel hallok rendesen.
Az lenne a kérdésem hogy kaphatok-e C+E kategóriára (kamionra) jogosítványt, és meg lehet a PÁV-om is?
Hozzáteszem személyautóra megkaptam.
Kérdezd a házi orvosodat.
Akinek valamilyen egészségügyi problémája van, egyéni elbírálás alapján, különböző szakorvosi véleményeket figyelembe véve döntenek az alkalmasságról.
A hivatásos vezetői engedélyekhez szigorúbb egészségügyi feltételeknek kell megfelelni, mint a "sima" B kategória esetében, de ez sem azt jelenti, hogy teljesen ki van zárva.
Bár nem tudom, hogy mennyire hallasz, de a pávot nem biztos, hogy megtudod csinalni, mert ott van egy olyan feladat, amit hangok utan kell csinalni.
Nem volt olyan vizsgalat nekem, ami hallás vizsgálat. Így ha nagyon elhivatott vagy a szakma után dolgozz külföldön, oda nem kell pav vizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!