Érdemes végigmenni a motoros jogosítvány összes fokozatán?
A2-vel nem fogsz mellé, abba pont olyan motorok esnek bele amikkel szépen megtanulsz motorozni, de nem érzed magad 'kicsinek'. Egy 125-ös motornak véleményem szerint semmi értelme hétköznapi használatra, ezért én azt ki is hagytam. Pont nincs benne elég erő ahhoz, hogy például autópályán használd, a hangját sem mondanám kielégítőnek, inkább felfúrtam anno a Simsonom és megvártam az A2-t.
Én nem olyan régen váltottam nagyobbra egy Ducati Monster 600-ról. Erről a motorról annyit kell tudni, hogy gyárilag azt hiszem 4 lóerővel az A2 felső határa felett van, de elég sok direkt úgy van lepapírozva, hogy 35KW (vagy akár 25KW a régi szabályok szerint) van a forgalmiban - nekem is így volt, sokszor megállítottak de soha nem volt belőle probléma. Ajánlom neked, nekem is közvetlenül a Simson után jött ez a motor, nagyon hamar összeszoktunk, pedig még csak nem is vagyok túlságosan magas (179cm). Ennél kisebbet én 27 évesen már nem vennék, ez pont az a motor amivel felkészíted magad a tényleges nagymotorra anélkül hogy megölnéd magad, de nem is fogod gyengének érezni. Régi vágású motor, de időtlenül szép dizájn. A hangja is tisztességes, élvezetes járgány, gyakran vittem átnézetni de nem volt vele problémám több mint 3 év és ahhoz mérten nagyon sok km alatt, szép időben mindig ezt használtam a kocsi helyett.
A korlátlan jogsi nem rossz döntés, a tanulómotorok általában a skála alján vannak teljesítményt tekintve, ettől nem kell tartani. Utána viszont én végigjárnám a szamárlétrát: kezdésnek CBF250, később GS500 majd valami nagy (ha ez nem volt elég).
Ha pénzed engedi, akkor a fenti motorok helyett valami újabb, ABS-es vasat válasszál (pl: CB500x). Engem ez a technológia többször megmentett.
Tök fölösleges végigmenni, ha teheted, irány a korlátlan.
Árban nem sokkal több, cserébe bármilyen motort választhatsz.
(Plusz kezdő motornak ugyan úgy vehetsz egy 250-600-as motort majd.)
"Gondolta, leteszteli mennyit megy" -> ez ellen semmilyen fokozatosság nem fog megvédeni. Sajnálom, hogy ez történt, de 50-esen is meg lehet halni akár.
20 évig csak Simsont vezettem.
Amikor behozták,hogy B jogsival különbözeti vizsga után lehet 125-ös motort vezetni vettem egy Honda CBF125-öt.
A Simson után megváltás volt akkor azt hittem örökös lesz.Hát nem az....gyorsan kinőttem és 1 év után eladtam levizsgáztam korlátlanra és vettem egy 600-as Yamaha Fazert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!