Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha előttem szemben van egy...

Ha előttem szemben van egy autó, és ADJ ELŐNYT tábla van neki, és nekem ÁLLJ ELSŐBBSÉGADÁS KÖTELEZŐ - STOP táblám van, akkor aki a főúton van az után mehetek?

Figyelt kérdés
2017. szept. 26. 18:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ő egyenesen, te balra. Eddig vagy négyszer írták le a kanyarodási szabályt... :D
2017. szept. 26. 22:11
 12/20 A kérdező kommentje:
De nem jól mondtam ?
2017. szept. 26. 22:14
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Van bármilyen jogosítványod?

Egy ilyen alapvető szabályt nem tudni, mint a kanyarodási szabály...

2017. szept. 26. 22:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Az egyenesen haladó ad elsőbbséget a nagy ívben kanyarodónak??? Ezt most komolyan gondolod?

Keress egy kresz könyvet, jobban jársz.

15/20 anonim ***** válasza:
100%

Elég szarul fogalmazol.

"Nekem Stop táblám van, igen normális dolog az, hogy megállok, mind a négy kerekeknek kell nyugi a lenni és akkor aki előttem van annak van ÁLLJ ELSŐBBSÉGADÁS KÖTELEZŐ tábla"

Gondoltam szólok, hogy a stop tábla neve a KRESZ-ben "Állj, elsőbbségadás kötelező!" Ezért kár volt ordibálnod!

16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért, de te amerikai vagy? Mert ott van ilyesmi kavarás a STOP táblával kapcsolatosan, bár a fene sem tudja értelmezni, hogy mit kérdezel.
2017. szept. 26. 23:06
 17/20 Alex Fly ***** válasza:

Lehet, hogy a kérdező nem magyar anyanyelvű...vagy nem magyarországi...

Szóval az említett esetben mivel a szembejövő egyenesen haladb így elsőbbsége van a balra kanyarodóval szemben.

2017. szept. 27. 00:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, te adsz neki előnyt. Ő egyenesen, te balra mész. Sosem az egyenesen menő adja az előnyt a kanyarodónak.
2017. szept. 27. 00:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Te miről beszélsz kérdező? Nem volt egyszerű a kérdést dekódolni, de akkor lefordítom magyarra, mert nekem sikerült. A kérdező problémája, hogy adott egy főút két becsatlakozó alárendelt úttal. Kérdező érkezik az egyik alárendelt úton, előtte egy STOP-tábla van (rendes nevén: Állj, elsőbbségadás kötelező tábla), vele szemben jön egy másik jármű, akinek elsőbbségadás kötelező táblája van (nem hivatalos nevén macisajt). A probléma a következő: a kérdező szeretne balra nagyívben a főútra kikanyarodni, míg a vele szemben érkező egyenesen haladna tovább. A kérdező azt a kérdést próbálta meg meglehetősen kusza nyelvezettel feltenni, hogy ez esetben elsőbbséget élvez-e a vele szemben érkező, egyenesen haladó járművel szemben? Erre a válasz meglehetősen összetett és bonyolult: NEM. A kérdezőre a kanyarodási szabály vonatkozik. Én remélem, hogy a kérdező a hihetetlenül bonyolult NEM szót megérti, de azért megpróbálom leírni az ő nyelvén is, hogy ne kelljen értelmeznie a válaszomat.

Főúton ha stoppolós tábla van neked, és veled szemben lelez egy adj előnyt táblánál egy másik csóka, akkor ő nem fogja neked előnyt adni. Ne kanyarodj ki balra, várd meg míg ő átsiklik melletted, adogass te előnyt neki, hiába állni te meg ÁLLJ, adj előnyt táblánál, ő attól még akarni haladni egyenesen.

2017. szept. 27. 00:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Ertem már köszönöm
2017. szept. 27. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!