Célforgalom tábla pontosan mit takar? Mi tekinthető célforgalomnak?
Ez a célforgalom szabály inkább egy forgalom ritkító dolog.
Ellenőrizni igazából nehéz, maximum, ha utánad megy a rendőrautó, esetleg belátható az egész, a végén pedig rendőr áll és akkor látja, hogy semmi célod, csak átakartál menni. De én még nem hallottam olyanról, hogy ezért megbüntettek valakit.
Pesten például van a Nagyvárad tér közelében is, a kórháznál egy rövid kis út, elején célforgalom tábla. Azt hivatott megelőzni, hogy aki a Diószegi Sámuel utca felől tart az Üllői útra, azon pedig a Petőfi híd irányába, az a lámpánál tegye azt és ne vágja le ebben az utcában az utat. Nyilván nem akarták, hogy az a kis utca forgalmas legyen. Mivel a hozzátartozók szoktak ott megállni, meg ilyesmi. Mivel a következő sarok már fizetős. Én is szerettem ott letenni az autómat, mikor mentem a környéken lévő iskolába. Tehát parkolási célom volt.
De ha mondjuk te akár egy fánk miatt is mész, hogy vegyél, az is célforgalom.
Így ha a faluba akarsz lenni, nyilván bemehetsz, ott csak azt akarhatták kiküszöbölni, hogy ott vágják le az utat, tele legyen kamionokkal. Az a célja a táblának, hogy csak az menjen arra, akinek ott van dolga. Tökmindegy mi. Akkor is jobb, mint mondjuk állandóan kamionok csattognának végig és emiatt megrongálódnának a régi és gyenge házak. A sok dübörgés miatt. Nem beszélve a balesetveszélyről, amit szintén a nagy forgalom okozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!