Miért sietnek annyira a románok?
Jó a megfigyelés a román rendszámú autókkal kapcsolatban, a 4esen télleg előznek nyomulnak agresszíven, mintha 120 lenne a megengedett sebesség!
Pedig nem hinném, hogy a 4 es uton élvezni lehetne az út minőségét és a sebességet.. valószínűleg azért sietnek mert egy szűk hétvége a családlátogatás annak , aki külföldre "ingázik".
Az a baj, hogy mi is hajlamosak vagyunk autóban ülve összekacsintani, bár én már próbálok leszokni arról, hogy a szemből jövő, láthatóan száguldó kaionra villogjak, jelezve a trafipaxot.
főleg lakott területen belül kéne ezt mellőzzék az autósok, és akkor jobban kilehetne szűrni, a gyerekeinkre veszélyes gyorshajtókat!
Én is erdélyi vagyok. Hallottam több helyről, hogy a romániai közlekedési kultúra a béka alatt van. A tiétekre is sokat panaszkodtok, de az itteni gyakorlatilag kamikáze. Azonkívül, hogy nyilvánvalóan barmokról beszélünk (mármint nem a román, hanem a gyorhajtó), még két dologgal tudnám magyarázni. Az egyik az utak minősége, bár az E60-ason legutóbb végighaladva, nemigazán éreztem különbséget a két ország között. De általánosan, ha rossz útról jóra térsz, gyorsítasz.
A másik pedig, hogy itt, pl. Hargita megyében nagyon kanyargós utak vannak. Most képzeljétek el a következő receptet: srác, friss jogsival, az apjának a régi Dacia-ját kéri el diszkóba menni, lehetőleg messze parkol, hogy ne égjen be. Aztán addig üzletel, amíg lesz annyi pénze, hogy megveszi élete első 25 éves Golfját, szétnyomja a szemét, mert nyugati autó, majd lecseréli 15 éves Audira, míg végül kiköt egy X5-ösben. Úgy tapossa a kanyarok között, ahogy kifér belőle. És ekkor M.o.-ra megy, ahol az itteniekhez viszonyítva gyakorlatilag egyenes utak vannak. Szerintetek hogy fog menni ott egy ilyen alak?
Amikor Bukarestbe mentünk egy barátommal, és igyekeztünk a 4 sávoson betartani a megengedett 110-es korlátot, még a kisbuszok is toltak le az útról. És ott trafik vannak végig.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!