Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A törökök és a románok mennyir...

A törökök és a románok mennyire ismerik a magyar történelmet?

Figyelt kérdés
Egész pontosan arra gondolok, hogy a törököknek Törökországban hogy tanítják azt az időszakot, amikor megszállták Magyarországot? A románok kapcsán pedig arra, hogy mennyire tiszta nekik az oktatás alapján, hogy ők eredetileg csak egy egész kicsi királyság voltak? (hallottam már olyat pletykát, hogy ott a régen Mo.-hoz tartozó területeket is úgy tanítják, hogy azok mindig is Romániához tartoztak)
2011. szept. 24. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hinnye, jó a kérdésed! tudtommal a törökök ezt a megszállásdit mint egy 150 éves barátságot tudják maguk mögött, és most is barátnak tekintenek (madzsar kardash - magyar barát), románokról annyit tudok, hogy ők latin őseredetükben hisznek (dáko-román elmélet), egyébként mint minden nép, a sajátját is egy erős, kemény magra próbálja visszavezetni, én láttam szlovák tankönyvet, térképet, ahol pl azt tanítják, hogy szlovákia egészen pécsig lenyúlt(???) meg románia is a tiszáig, szóval ennek jobban utána kell járni, de nyilván ha egy elnyomó országként tekintenek ránk (pl románok - lsd 48-as szab harctól kezdve a nemzetiségek megmozdulását - ahol autonomiára törekedtek, de a magyarság ezt tudatosan nem adta meg, kivéve horvátországnak) akkor elég nagy ferdítések vannak a történelmet/töritanítást illetőleg.
2011. szept. 25. 00:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát, én mondjuk azon se lepődnék meg, ha Romániában azt tanítanák, hogy Erdély az övék volt, mi elfoglaltuk tőlük, és ők meg visszafoglalták tőlünk az első világháborúban.
2011. szept. 25. 00:20
 3/10 anonim ***** válasza:
én a törökökről csak annyit tudok, hogy "haragszanak" ránk, mert megöltük a dicső Szulejmánt...
2011. szept. 26. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A román oktatás színvonala nagyon lent van. Ez nem csak a történelemre vonatkozik! Erdélyi, érettségizett (amúgy magyar nemzetiségű) munkatársam szerint pl. "Erdély soha nem volt Magyarország része"! Erről ő meg is van győződve, mert neki így tanították az iskolában.
2011. szept. 26. 11:27
 5/10 anonim ***** válasza:
jó kérdés:ERRől soha nem beszéltem erdélyi bnőkkel.
2011. szept. 26. 13:14
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Mesléték nekem hogy talán a szlovákok kiadtak egy történelemkönyvet ahol átírták a történelmi személyek neveit.. Mátyás király, Matias király.. :DDD
2012. febr. 3. 14:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A királyok neveit minden nép átírja.
2012. ápr. 19. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy át is nevezi, a románok Mátyást Máténak hívják, ami még véletlenül sem ugyanaz a név.
2012. ápr. 19. 20:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy török fickóval beszéltem egyszer és ő azt mondta, nekünk jóban kell lenni, mert közös történelmünk van, sorsunk összefonódik. Na ja, mivel itt dekkoltak 150 évig. Egyébként ők "szeretnek" minket, jó szívvel gondolnak Magyarországra, szépnek találják a magyar lányokat, nem ellenségesek velünk, stb.

A románokról csak annyit, hogy ott azt tanítják, hogy azok a területek már a magyar honfoglalás előtt a dák népé voltak, aminek ugyebár a románok állítólag a rokonai, tehát ők úgy veszik, hogy előbb volt az övék, mint a miénk. A magyarok csak elfoglalták, ők pedig a trianoni döntés értelmében "visszakapták". Ők ezt hiszik. Az már más tészta, hogy pl. egész Kolozsvárt azért túrták fel (ásatások), hogy erre a dák-román rokonságra találjanak bizonyítékot (régészeti leleteket), de még ezidáig nem találtak semmit. Szóval az elméletüket történelmi tényekkel, bizonyítékokkal nem tudják alátámasztani.

2012. okt. 11. 14:56
 10/10 PetraBee ***** válasza:

A törökök többsege jo szivvel gondol az anno együtt töltött 150 evre. Fel sem merül bennünk, hogy mi a közös multrol esetleg maskepp velekedünk. Tenyleg rokonnepkent gondolnak rank, az elmult 5 ev alatt többször hallottam tölük, hogy mi magyarok tulajdonkeppen törökök vagyunk.

[link]

2014. febr. 15. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!