Ha elfelejtem benyomni a kuplungot fékezéskor, akkor mi történik?
Figyelt kérdés
Meg mi az a kézifékes elindulás? Hogyan kell csinálni? Am azért kérdem, mert még azt nem vettem a vezetésen..2017. aug. 8. 23:17
1/5 anonim válasza:
Fékezéskor csak akkor kell benyomni a kuplungot, ha már alacsony a fordulat. Ha ezt elmulasztod, először rángatni kezd a motor, majd lefullad. 5-ösben 130-al mész autópályán, nem kell kuplungot nyomni fékezéskor.
Kézifékes elindulás lejtőn történik. Alapból be van húzva a kézifék, áll az autó. Kuplung be, 1-es, benyomod a kézifék gombját, engeded fogási pontig a kuplungot, kézifék ki és gáz. Ha jól összehangoltan csinálod, nem gurulsz vissza egy centit se a lejtőn.
2/5 anonim válasza:
Mármint emelkedőn történik a kézifékes indulás.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2017. aug. 9. 06:29
4/5 anonim válasza:
Az én oktatóm úgy magyarázta a kézifékes indulást, hogy ugye a lejtőn megállsz, behúzod a kéziféket. Utána berakod 1-be, elkezded engedni fogáspontig a kuplungot, és elkezded nyomni a gázt. Akkor csinálod jól, ha az autó eleje elkezd emelkedni (ugye az autó már indulna). Ekkor kiengeded a kéziféket, és gyerünk. Persze játszani kell a kuplunggal és a gázzal, de megéri megtanulni. De hát ugye ahány oktató, annyi féle magyarázat. Fékezésnél meg ha nem nyomod be a kuplungot, akkor rángat az autó majd lefullad. Viszont csak akkor érdemes benyomni a kuplungot, ha már alacsony a fordulatszám, mert addig dolgozik a motorfék is.
5/5 anonim válasza:
Kuplungot nem kell benyomni fékezéskor, csak már akkor amikor annyira lelassítottál, hogy dadogni kezd a motor. Na ezen a ponton kell csak benyomnod a kuplungot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!