Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékezéskor mi okozhat kormányr...

Fékezéskor mi okozhat kormányrázást?

Figyelt kérdés

Első féktárcsa és fékbetét csere volt a Swift-en (2000. 11. Havi 1.3-as).

Textar tárcsa és betét került rá. Első pár száz kilométeren bejáratás alatt nem lett széttaposva. Ha nagyobb tempóról fékezek és keményebben nyomom a féket nincs semmi baj. Kis tempónál ha óvatosan fékezek, akkor sincs semmi baj. Kb. 90 és 70 km/h között óvatosan fékezek és rögtön rázza a kormányt, de úgy, hogy a műszerfal is remeg. Hátsó fékdob és betét 70%. Fékolaj ATE Dot4 kb 4 éves. Ezt is cseréltetni akartam, de a szerelő szerint fölösleges. Gondolom minden fölösleges, amivel szívás van...

Mi okozhatja a rázást? Futóműbeállítás segíthet? Silent csere?

A kocsi fékezéskor nem húz félre. Az egyenesfutással sincs gond. Silent nem csörög.

2017. jún. 4. 11:39
 1/4 anonim válasza:
Hali ! Szerintem a féktárcsa a hibás ! Cseréltesd ki egy másikra. Sajna a gyári a legjobb, nekem a Brembo féktárcsa csinálta ezt a Swiftemen.
2017. jún. 4. 11:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Az eredeti a Maruti féle indiai vagy a Bosch? Ami gyárilag volt rajta, azzal semmi baj nem volt míg el nem kopott. Aztán Brembo volt fent 50 ezret, mire cseréltem erre a Textarra. A Brembo az utolsó 1-2 ezer km-en kezdte a rázást. Ez meg új korától ilyen :-( Ezért gondoltam, hogy más probléma is lehet. Azt viszont le merném fogadni, hogy ez a rezonancia nem használ a kormány / futóműnek.
2017. jún. 4. 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Apám kocsijánál is volt ilyen jelenség. Először csak akkor csinálta mikor kb 70-80ról fékeztem vagy annál nagyobb sebességről, a végén már ott tartott hogy 50ről fékeztem és akkor is rázott.

Kicserélte a szerelő a 2 első tárcsát és azóta jó.

2017. jún. 4. 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Garanciában nem hiszem, hogy cserélnék. Autóalkatrészre úgy tudom elég húzós érvényesíteni a garanciát.

Tehát úgy néz ki, hogy ez kuka. Veszek másikat. Csak mi a garancia arra, hogy a 2. Vagy 3. Tárcsa is nem kuka kategória?

2017. jún. 4. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!