Rádudáltok a biciklisre autóval ahol van bicikliút de ennek ellenére az úton megy?

"Megtekerem a cangát 40-ig"
Az ilyen bringásoktól áll fel a szőr a hátamon, akik azt hiszik hogy a gyökketős 30-40-es tempójukkal már száguldoznak, pedig a forgalom ritmusát sem képesek felvenni.
Azt mondod nem vagyok képes felvenni a ritmust.
Mégis, a körúton én vagyok a gyorsabb. :) A kőbányai útnál tényleg nem vagyok ritmusban, de a Baross utcában aztán már végig, sőt, a Harminckettesektől én vagyok a gyorsabb....
De abban egyetértünk, hogy két város között csak kényszerből vagyok közúton, és én sem élvezem. De normális infrastruktúra kevés helyen van.

Jó, ennek nincs értelme, üljetek néha biciklire, ne csak az autóba -- én is szoktam így tenni, hogy legyen rálátás mind a kettőre. ;)
Akkor talán tudunk majd beszélgetni. Üdv!

15-ös:
lehet, hogy te nem tekersz, de mégis hülye biciklis mindenki felett áll megközelítést erősíted. matekozhatunk, de járjunk nyitott szemmel. Azért többnyire 50 és afelett közlekednek városban az autók és jobban is gyorsulnak mint a bickli, szóval, ha 100 méter alatt 60-on lenne a kocsi és menne így 500 m-t a következő tábláig/lámpáig az valamennyi idő, az pedig szintén valamennyi amikor kétszer annyi idő alatt gyorsul fel fele akkora sebességre, és azt kell tartania. És még nem vezettük le mondjuk a peremkerületek 70-es korlátozású szakaszaira, vagy éppen agglomrációs bekötőutakra amikor 90-100 vs. 15-25 km/h-ról beszélünk.
Arra a részére reflektáltam az írásodnak, amikor azzal mentegetted az bicikliseket, hogy neki derogál más közlekedőket figyelembe venni. Tehát ő nem hajlandó veszíteni a tempójából 10-20%-ot, betartva a szabályokat, biztonságosan közlekedve, hanem inkább szabályok sorát szegi meg, és elvárja, hogy sok más közlekedő veszítsen (a kedvedért) 40-80% sebességet.
A körutas száguldozónak:
Persze, te vagy a gyorsabb, mert két lámpa között nem bírnak megelőzni, mert keskeny az út, ezért hátrébb nem kerülsz, mögötted araszol a forgalom, lámpánál pedig előremész...

Én csak azt nem értem miért megy valaki a nagykörúton biciklivel.
Én cangázok a városban, de eszembe nem jutna ott tekerni. Sok a parasztparkoló, eszméletlen szűkek a sávok, és minden lámpánál a PIROSNÁL MEG KELL ÁLLNI.
Be kell menni a kis utcákra meg a kiskörútra, ott kényelmesen lehet cangázni, és nem hergeled a dugóban vidáman araszoló autósokat sem.

" Lehet, hogy a virslikerekű országútija nm bírja a lerohadt, 20 éve fagyökerek által fwlnyomott viacolor burkolatú bringautat"
Ez nem ok arra, hogy az úton menjen. Ha van bicikli út köteles ott menni. Ilyen erővel én autóval megyek a bicikli úton ,mert az jobb.
Én le is tekerem az ablakot és odaszólok, hogy ott a bicikli út amit csinál balesetveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!