Sokan miért akadályozzák szándékosan a forgalmat úgy, hogy az 50-re hangolt zöldhullámnál 30-40-el mennek?
Miért?
Mert nem kaptak még egy méretes sallert egy idegesebb közlekedőtől....
Honnan tudod, hogy az akadályozás szándékos, s nem valami más elfogadható, de általad ismeretlen ok miatt lassú?
Tudod közlekedni az is közlekedhet, aki csak minimálisan alkalmas erre, illetve a járműje sem az igazi, de üzemképes.
Aligha van olyan autós, aki reggel azzal ébred, hogy ma majd a lassú menetemmel jól fel fogok bosszantani mindenkit.
A saller meg bűncselekmény, kedves erről író! Az akadályozás legfeljebb szabálysértés, s nagyon nehéz megítélni, hogy indokolt volt-e, vagy sem.
Elmondom ÉN mikor és miért szoktam lassabban menni a megengedettnél, vagy éppen azon.
Pl. a Fehér úton a Mexikóról a Kerepesire kanyarodva mehetnél 70-nel. De a pillangó utcai lámpa megfog. Még akkor is, ha 30 km/óra sebességgel megyek végig.
Aki nem ismeri a helyet, az gondolhatja, hogy ok nélkül vagyok lassú. Én megállás nélkül tudok gyorsítani a lámpa után, ő akkor már fél perce egy helyben álldogál.
De több olyan budapesti utat tudok mondani neked, ahol tök felesleges gyorsabban, vagy a megengedett sebességen menni, mert úgyis meg kell állni a lámpánál.
Mostanában nem jártam a Szerémin, de az is olyan, ha a megengedett 60 felett megyek (úgy, ahogyan mások teszik körülöttem, akkor állandóan meg kell állni.
Persze telített utakon felveszem a tempót, nem akadályozok, de gyérebb forgalomban a fentiek szerint közlekedem.
Lehet azok a gazfickók is valami megfontolás miatt lassúak, de nem gonoszságból.
"elfogadható, de általad ismeretlen ok miatt lassú"
Akkor tegye ki az elakadásjelzőt.
"»elfogadható, de általad ismeretlen ok miatt lassú«
Akkor tegye ki az elakadásjelzőt."
Ha ezt nem viccnek szántad, akkor te mentálisan alkalmatlan vagy a járművezetésre
Ja és még valami az elakadásjelzőről:
Ha szándékosan, mások bosszantásának szándékával megyek lassan, s bekapcsolom a vészjelzőt, akkor nem is akadályozok? Akkor nem kll kerülgetni? Akkor nyugton maradsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!