Mi ez a hely, gyalogos átkelő? Elsőbbséget kell adni
Elsőbbséget kell adni a gyalogosok részére?
Nemrég készült, se tábla se felfestés:
mivel úgy van kiépítve, akkor igazából gondolom, hogy gyalogátkelő volt a cél...de mivel sem felfestés, sem tábla nincs, így tehát nem az, szóval nem kell elsőbbséget adnod.
más kérdés, hogy mikor lesz meg ebből az első gázolás, mert a gyalogos úgy veszi, hogy neki itt elsőbbsége van, mert hát úgy néz ki, mint egy gyalogátkelő...
de az is lehet, hogy később még fel lesz festve, meg kitáblázva.
Te amúgy levizsgáztál kreszből?
Csak mert akkor tudnod kéne, hogy a gyalogosátkelőt táblával és/vagy útburkolati jellel jelölik. Meg azt is tudnod kéne, hogy a gyalogosnak csak a gyalogosátkelőn van elsőbbsége az egyenesen haladó járművel szemben.
#3:
igen, levizsgáztam kb 31 évvel ezelőtt, vezettem is már jócskán.
A kérdés egy kicsit provokatív, mert egy korábbi kérdésemben nem voltak ilyen egyértelműek a válaszok, pedig itt KRESZ-ben jártas jogtudósok válaszolnak! :D
Íme:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Buszmegálló van mindkét oldalon, nincs kijelölt gyalogos-átkelöhely.
A képről nem tudtam megállapitani pontosan, de nem lehetséges, hogy a forgalomtól elzárt terület létesitése azt a célt szolgálja, hogy a megállóban álló buszt ne tudják kikerülni, megelőzni?
Ez nem biztos, hogy igy van, telefonon kicsi a kép a teljes áttekintéshez, de zebra biztosan nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!