Tapasztalt forgalomban közlekedők, milyen tippeket adnátok magatoknak régebbre visszamenőleg?
A tompított világítást használnám nappal is, aminek hasznát először 1988-ban észleltem, amikor átléptem az osztrák határt, és ott az útmenti hirdetőtáblákon is felhívták a figyelmet a tompított világítás bekapcsolására. Egyből észrevettem, hogy a szemből jövők távolságát és közeledési gyorsaságát sokkal jobban lehet észlelni, ami rendkívül sokat segít egy előzési manővernél.
Azóta használom nappal a tompított világítást, kezdetben sokan villogtak rám, hogy "égve" felejtettem a lámpáimat.
Ma már gyárilag világít menetfény a kocsimon.
Forgassad a fejed. Dugóban alakíts ki mentősávot. Hagyjál rá a kötelező követési távolságra.
Egyébként meg: végezzed el a motoros jogosítványt és legalább egy szezonon át járj vele naponta városba. A fémketrec hitt biztonsága nélkül nagyon sok új tapasztalatra lehet szert tenni, amit utána az autóban is lehet kamatoztatni.
"végezzed el a motoros jogosítványt és legalább egy szezonon át járj vele naponta városba. "
Sokaknak erre pont van pár milliójuk és sok száz órájuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!