Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti mernétek így robogózni?

Ti mernétek így robogózni?

Figyelt kérdés
Ezer éve (7 éve) van jogsim és ezer éve nem használom. A párommal megyünk nyaralni, egy olyan helyre ahol tök jó lenne robogót bérelni. Pici sziget, azzal a legjobb körbejárni, a forgalom gyér. Nyár végén megyünk, addig tudnék itt gyakorolni kieső helyeken. A necces része, hogy a páromnak nincs jogsija és Ő egy 75 kg férfi. Én meg 20 kilóval kevesebb nő vagyok. Azt mondták mások, hogy nem fogom tudni megtartani magunkat egy 50 köbcentissel, adjam fel. Ti mit gondoltok? Ez így tényleg veszélyes vállalkozás lenne?
2017. ápr. 20. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Kezdjük onnan, hogy szabad-e 50 köbcentis robogóval (segédmotoros kerékpár) személyt szállitani?

Itthon biztosan tilos, azt nem írtad milyen egzotikus szigetre mentek, de lehet ott sem szabad.

2017. ápr. 20. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Robogózás szinte olyan, mint a bicikli, csak nem kell hajtani, és picit nagyobb a tempó. Robogózni bárki tud, jogsi nélkül is, csak a KRESZt ismerni kell. Kérdés, hogy milyen szigetről van szó, mert sok szigeten állat módjára vezetnek, motoroznak, és kell egy kis gyakorlat, ha közöttük akarsz közlekedni. De ha gyér a forgalom, akkor oké.
2017. ápr. 20. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem a köbcenti határozza meg, hogy lehet-e vele személyt szállítani, hanem hogy milyen kategóriára van vizsgáztatva. Pl. Mo-n lehet rendszámot tetetni segédmotorra, és akkor lehet ketten ülni rajta. Az már egy másik téma, hogy rendszámos motorra már nem jó a sima B kat. jogsi.

A kérdésre visszatérve: én nem javaslom így a robogózást több ok miatt. Tapasztalatlanság, te sokkal könnyebb vagy a párodnál, 50es robogón ekkora súly már problémás, a jogsi sem biztos, hogy megfelelő (nem írtad, milyen van). Ha van lehetőség autóbérlésre, inkább azt válasszátok. Nézzetek utána még most, vannak-e kicsi, esetleg kabrió autók, amiket bérelhetnétek.

2017. ápr. 20. 11:17
 4/7 anonim válasza:
Ha pl Corfu a kérdéses célpont, ott nyugodtan, ha már mentek menet kozbe nem dolsz el a súlytol, mikor felszáll akkor kell okosan de ennyi
2017. ápr. 20. 14:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon bizonytalan vagyok. Görög sziget egyébként és nagyon picike, kevesen lakott.
2017. ápr. 20. 17:04
 6/7 anonim válasza:

Bátorság kérdése.

Kislányom 20 évesen friss jogsival átszelte keletről nyugatra Amerikát(5000km 7 nap alatt)úgy,hogy közben CB-n beszélgettünk.(Én másik kocsit vezettem.)

2017. ápr. 23. 05:18
 7/7 anonim ***** válasza:
50ccm robogó ugyanúgy megy 200kg-mal mint 50kg-mal.
2017. máj. 22. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!