Elvileg az űberrossz minőségű bringautat is használni kéne? :O
Figyelt kérdés
Ezt a kérdést nem azért írom ki, hogy a kommentben az autós- és bringasoviniszta majmok összevesszenek, jómagam is rendelkezem jogsival, sport bringás vagyok. :D Szóval napok óta nem hagy nyugodni a kresz ezen pontja: kötelező kerékpárút használat. Nyilván egy jó minőségű bringautat mindenki szívesen használ, ha van, én is ott megyek. De a jó kerékpárút nagyon ritka. Pl. van a Dunabogdányt Tahitótfaluval összekötő: 10 éve megépítették, azóta egy karbantartást se végeztek, gyökerek nyomják fel a betont, a fagy kátyúkat csinált, fű nő ki a bringaút közepén, télen a jeget sem takarítják le. Egyszóval balesetveszélyes. Akkor mi értelme volt megépíteni? Tehát a kérdés: akkor is a bicikliutat kell használni, ha az használhatatlan? Ráadásul a bringaút mellet lévő közúton nem is nagy a forgalom: széles, kétszámjegyű főút, kevés forgalommal. Azt még megértem, hogy Mari néninek, aki a Tesco-ba igyekszik a szatyorral, meg a mindjárt széteső falubájkjával, kb. 10-es tempóval, neki jobb a sz4r minőségű bringaút, de egy sportbringás, egy drgága, vékonykerekű bringával, 40-es tempóval komolyan rá van kényszerítve a kátyús, balesetveszélyes bringaútra? :/2017. márc. 23. 06:52
12/14 anonim 

válasza:

Aki lepontozta a #2-es választ 0%-ra, az megindokolná, hogy miért tette?
"54. § (11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni."
13/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én senkit sem pontoztam le, mindenkinek ment egy zöld. :)
2017. márc. 23. 17:19
14/14 Alex Fly 

válasza:

Kerékpárút kötelező. A gykputak esetén van két kivétel. Egyrészt ha nem főútvonal mellett van és az úttestre kerékpáros nyom van felfestve, akkor a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek (pl. Margit-híd). A másik a KRESZ 13.§ (2).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!