Az Egyesült Államok vasúti közlekedésének biztonsága a 19. században?
Szerintem ő a vasúti átjárókra, meg a több vonat egy vágányon részére gondol.
Szerintem kézi volt minden, bakter üldögélt a házikóban és átkapcsolta mikor kellett. Nem volt akkora forgalom, hogy ennél több kelljen.
A XIX. század, azt jelenti, hogy 1800-1899 közötti időszak.
A század elején még Európában is csak kísérleteznek a gőzmozdonyokkal, az 1820-as évektől lehet számolni a vasút megszületését, fejlődést, Észak-Amerikában is ekkor kezdik építeni a vasút vonalakat.
1869 május 10-én elkészült az észak-amerikai transzkontinentális vasút, amely New Yorkot köti össze San Franciscóval, és ez még mindig a Vadnyugat kora, több ezer mérföldet pöfög a prérin a Vasparipa.
A vasútnak fontos szerepe lesz az indiánok végleges legyőzésében, a sápadt arcúak néhány évtized alatt meghódítják az egész kontinenst, a XX. század elején már felhőkarcolók épülnek Amerika-szerte, de a kérdés a XIX. század vasúti közlekedésének biztonságára irányult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!