Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti láttatok már olyan sofőrt...

Ti láttatok már olyan sofőrt (nem tanulóvezetőt) aki kétszer megállt a STOP táblánál?

Figyelt kérdés
20 éve vezetek, 10 éve vagyok építésvezető, nagyon sokat járom a várost céges autóval. 20 év alatt, meg úgy egész életemben csak egyszer láttam autót aki kétszer állt meg a Stop táblánál. Ráadásul maga a céges iroda olyan helyen van hogy Stop tábla van az oda vezető úton, tehát minden nap többször is arra megyek.
2017. febr. 24. 18:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Leírták a lényeget, csak egyszer KELL megállni a stopvonalnál vagy annak hiányában a kereszteződésbe való behajtás előtt.

Viszont ha szükséges, többször is meg lehet állni, a lényeg, hogy az elsőbbségadási kötelezettségednek eleget tegyél.

"

12. § (1) Az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák:

b) „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” (11. és 12. ábra), a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni."

2017. febr. 24. 19:48
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

Igen. Ha fel van festve a vonal ott kötelező megállni, utána viszont általában onnét nem látni be a kereszteződést jól, akkor ki kell menni addig amíg lehet, ez két megállás is lehet, ha jön valaki és meg kell adni az elsőbbséget. Itt viszont már nem kötelező 0-ra megállni, "csuroghat az autó".

Ha nincs vonal akkor ott kell megállni 0-ra ahonnét belátni és utána mehet az ember.

2017. febr. 24. 20:28
 13/23 anonim ***** válasza:
33%

#12-es pontos választ adott.

Ahol lakom, ott bizony kétszer kell megállni..mert kamera, és rendőr is van.

2017. febr. 24. 20:55
 14/23 A kérdező kommentje:
jó de ki az az eszement aki külön megáll a stop táblánál?
2017. febr. 25. 09:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig megállok a STOP vonalnál vagy a táblánál, mivel megfigyeléseim alapján ezek mindig a rizikósabb kereszteződésekben vannak kint. Ha jönnek mögöttem, figyelek hátra is, mert tudom, hogy sokan nem számitanak a megállásomra. De én nem csak azért szeretek ilyenkor megállni, hogy ne kapjak csekket (apám kapott már ilyenért büntetést!), hanem mert egy másodperccel több időt adok magamnak és a többieknek a helyzetfelmérésre. És mint mondtam, ezek többnyire szerencsétlenebb kereszteződések. Időt nem vesztek ezzel valójában, hanem éppenséggel nyerek.
2017. febr. 25. 10:03
 16/23 anonim ***** válasza:
"jó de ki az az eszement aki külön megáll a stop táblánál?" Igazad van! Ne állj meg talán úgy jársz mint a#15-os meg írta "(apám kapott már ilyenért büntetést!)," Sztem akkor inkább megállok, és azt a pénzt a gyerekekre költöm...Addig jár a korsó a kútra...
2017. febr. 26. 09:24
 17/23 anonim ***** válasza:

Jó néhány kereszteződésnél ilyen miatt megy ki a yard kamerával büntetni. Nem állsz meg a stop vonalánál 0-ra akkor már írják is a csekket. És nem szírénáskocsiból lesnek,szóval észre se venni.

Aztán valóságban a stop vonalnál nem látsz be semmit pl mert parkolnak oldalt,és mégegyszer meg kell állni a kereszteződés szélénél.

2017. febr. 26. 10:28
 18/23 anonim ***** válasza:
Nagyon szép csekket lehet érte kapni. Ezt felénk is lesik és ugranak rá mint gyöngytyúk a takonyra! Van hogy bokros részről kameráznak, van hogy pont arra járkálnak és villogják is le az illetőt egyből.
2017. febr. 26. 21:44
 19/23 anonim ***** válasza:

Kérdező! "jó de ki az az eszement aki külön megáll a stop táblánál"

Kíváncsian várom a reakciódat,mint 20 éves vezetőként!Ha már felvetetted a kérdést!

2017. febr. 27. 00:11
 20/23 anonim ***** válasza:

Figyu, én nem kelek - fekszek a KRESZ könyvvel, 2.2 millió km - et vezettem, kamionnal Szibériától a portugál partokig, Norvégiától Görögországig, de ÉLETEMBEN nem hallottam arról, hogy a STOP táblánál kétszer kellene megállni és nem is láttam olyan lúzert aki így tesz.

Magam leggyakrabban meg sem állok, lassítok, ha lehet menni - go!

2017. febr. 28. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!