Ti láttatok már olyan sofőrt (nem tanulóvezetőt) aki kétszer megállt a STOP táblánál?
Leírták a lényeget, csak egyszer KELL megállni a stopvonalnál vagy annak hiányában a kereszteződésbe való behajtás előtt.
Viszont ha szükséges, többször is meg lehet állni, a lényeg, hogy az elsőbbségadási kötelezettségednek eleget tegyél.
"
12. § (1) Az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák:
b) „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” (11. és 12. ábra), a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni."
Igen. Ha fel van festve a vonal ott kötelező megállni, utána viszont általában onnét nem látni be a kereszteződést jól, akkor ki kell menni addig amíg lehet, ez két megállás is lehet, ha jön valaki és meg kell adni az elsőbbséget. Itt viszont már nem kötelező 0-ra megállni, "csuroghat az autó".
Ha nincs vonal akkor ott kell megállni 0-ra ahonnét belátni és utána mehet az ember.
#12-es pontos választ adott.
Ahol lakom, ott bizony kétszer kell megállni..mert kamera, és rendőr is van.
Jó néhány kereszteződésnél ilyen miatt megy ki a yard kamerával büntetni. Nem állsz meg a stop vonalánál 0-ra akkor már írják is a csekket. És nem szírénáskocsiból lesnek,szóval észre se venni.
Aztán valóságban a stop vonalnál nem látsz be semmit pl mert parkolnak oldalt,és mégegyszer meg kell állni a kereszteződés szélénél.
Kérdező! "jó de ki az az eszement aki külön megáll a stop táblánál"
Kíváncsian várom a reakciódat,mint 20 éves vezetőként!Ha már felvetetted a kérdést!
Figyu, én nem kelek - fekszek a KRESZ könyvvel, 2.2 millió km - et vezettem, kamionnal Szibériától a portugál partokig, Norvégiától Görögországig, de ÉLETEMBEN nem hallottam arról, hogy a STOP táblánál kétszer kellene megállni és nem is láttam olyan lúzert aki így tesz.
Magam leggyakrabban meg sem állok, lassítok, ha lehet menni - go!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!