Ti láttatok már olyan sofőrt (nem tanulóvezetőt) aki kétszer megállt a STOP táblánál?
#1 - egyszer a tábla vonalában, aztán onnan előregurulni amíg megfelelően belátod a kereszteződést és ott újból megállva felméred mehetsz-e.
Én láttam ilyet, egy cimborám annyira szabályok mentén éli az életét, hogy megcsinálja ezt a saját autójával is. Oké, 12 év alatt szerintem nem vezetett 5000 km-t...
Nem a tábla vonalában kell megállni, de sok esetben kétszer kell megállni, ha STOP vonal van felfestve.
A STOP vonalnál kötelező (lenne) a megállás, de az elsöbbséget a kereszteződés szélén kell megadni, az elsőbbséggel rendelkezőt nem akadályozva.
Tehát a kereszteződés széléhez gurulva ismét megállva kell elsőbbséget adni, sok helyen a STOP vonalról nem is látható be a kereszteződés.
20 éve vezetsz, és nem ismered az egyik legalapvetőbb szabályt
ez nagyon szomorú
He? Ilyet minden nap csinál mindenki szűkebb utcákban.
Megállsz a vonalnál, de rájössz, hogy nem látsz ki, és utána kiengeded az autó orrát, amennyire csak lehet, és ott is kinézel. Ez alap dolog.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!