Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Óriási hibát követtem el?

Óriási hibát követtem el?

Figyelt kérdés

Ma nagy hibát követtem el. Városban haladtam, 40-el, és egy beláthatatlan kereszteződés előtt (egy elég forgalmas helyen) kb. 30m-el hallottam meg a szirénázó mentőt. Addig semmit. Zenelejátszó és rádió sincs az autóban, nem volt ami elterelje a figyelmem. Mögöttem jöttek, nem akartam hirtelen fékezni, addigra a kereszteződésben voltam, amikor a mentő útját már kereszteztem. Szerencsémre ő lassított, nem sokon múlott egy baleset.

Tudom én voltam teljes mértékben a hibás. Sosem volt még ennyire szoros helyzetem. Mindig elengedek minden megkülönböztető jelzést használó járművet!

Rohadtul bánt! Lehet hogy valaki miattam kerülhetett nagyobb bajba? Mit tudnék tenni? Hogy tehetném ezt jóvá?

Valakinek esetleg hasonló helyzet?

2017. febr. 23. 17:02
1 2
 11/14 Beviz Elek ***** válasza:
"egy beláthatatlan kereszteződés előtt (egy elég forgalmas helyen) kb. 30m-el hallottam meg a szirénázó mentőt"
2017. febr. 24. 19:22
 12/14 Alex Fly ***** válasza:
@Beviz Elek: akkor én voltam figyelmetlen. Természetesen ebben az esetben meg kellett volna állnia. Beláthatatlan kereszteződést alapból úgy közelítünk meg, hogy ez ne okozhasson gondot.
2017. febr. 25. 16:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Igen, még nem voltam a kereszteződésben. Csak akkor úgy hirtelen azt se tudtam merről jön, és pont arról jött amerről takart az az óriási fal, amitől még hallani sem lehet tisztán. Megállnia, satuznia nem kellett, átgurult miután elhaladtam. Ettől függetlenül nagy hiba volt. De ez a rossz tapasztalat nekem most többet ért 10 jó tapasztalatnál, és így legközelebb ez nem fordul elő!

Mára már megnyugodtam, köszönhetően annak is hogy nem titulált mindenki egy elővigyázatlan vadbaromnak, akit még véletlenül sem szabadna többé forgalomba engedni.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2017. febr. 25. 23:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen, ez valóban nagy hiba. Viszont a közlekedés veszélyes üzem, előfordul.

Másrészt a kéklámpás ha csak a villogót használja, akkor a sebességkorlátozást lépheti át, ha a hangjelzést is, akkor pedig minden szabályt figyelmen kívül hagyhat (kivéve a vasúti átjáró). DE csak abban az esetben, ha meggyőződött róla, hogy ezt biztonságosan megteheti.

2017. márc. 1. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!