Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miota kötelező a biztonsági...

Miota kötelező a biztonsági öv városon belül?

Figyelt kérdés
Mert nekem 1 éve van jogsim és én ugy tanultam hogy nem kötelező a biztonsági öv. Ráadásul amikor városban vezetem még és nem kötöttem be magam a oktatom azt monta hogy csak 1 pont levonás jár érte és utána se let volna nekem bekötni magam :(
2010. máj. 8. 16:05
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
nekem is volt tapasztalatom vagy , is nem ép nekem a apukámnak osztrákokból ment németországba autóval új autó volt 2000-évjáratú és autópályán egy nagy bussz beléjük ment ujabfajta mikróbusz és hát a kocsi hátulja teljesen széttört de akik bene ültek egy karcolás nélkül meguszták, és az autó totálkáros let hát nagyon csunya látvány volt , és nem let semmi baj :D
2010. máj. 16. 16:50
 32/35 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy nem lett semmi baj. De ha szemből ütközöl valakivel akkor a lendület előre visz. Ezért kell a biztonságiöv. Ha hátulról mennek beléd akkor hátra fele fog vinni a lendület és az ülés fogja helyettesíteni az övet. Itt már nem sok szerepet kap az öv. Például a fejtámlának nem kényelmi okai vannak. Ha hátulról mennek beléd akkor nem törik ki a nyakad, mert a fejtámla megtartja a fejed.

Egyébként ha egy autó, busszal ütközik akkor valószínüleg a busznak és a benne ülőknek kissebb sérülései keletkeznek. Azért mert az autó 1,2 tonna a microbusz meg 2,5 tonna. A busz az autóval ellentétben úgymond lassabban áll meg mert magával fogja vinni az autót a nagyobb súly miatt.

2010. máj. 16. 19:14
 33/35 A kérdező kommentje:

kösz a tanácsot

egyébként utolsonak mondom hogy köszönöm a választ :D tanulságos

és ezt mindenkinek mondom ne írjatok ide többet mert már nem nézem meg :DDDD nagyon köszönöm minden látogatonak hogy válaszolt a kérdéseimre jó fej mindenki na sziasztok :D

2010. máj. 17. 20:02
 34/35 anonim válasza:

Igaz azt írtad ne írjunk mert nem nézed meg, de ezt nem csak neked írom, hanem mindenkinek. Az hogy egy ütközés szerencsésen végződik-e a szituációtol függ.

Az egyik ismerősöm mindig azt mondogatta, hogy azért nem köti be magát, mert inkább megdöglik minthogy nyomorékon élje le az életét. Két hónappal később kisebb balesete volt, lefejelte a műszerfalat és a szélvédőt. Nyaktól lefelé megbénült. A szakértő azt mondta, ha be lett volna kötve csak a kéztöréssel megússza. Gondolom sejtitek mi a különbség egy kéztörés és e között...

Nem minden baleset végződik halállal.

2010. máj. 25. 13:41
 35/35 anonim válasza:
1976. óta a gépjárművek első ülésein, 1994-től pedig lakott területen kívül a hátsó üléseken is kötelező a biztonsági öv használata. Kresz 48. § (5)
2012. nov. 9. 06:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!