Miota kötelező a biztonsági öv városon belül?
Két dolgot összekeversz: a biztonsági övet attól kezdve kell bekapcsolni, hogy elinditottad a motort, ha jár a motor és nincs bekapcsolva, akkor már megbüntethetnek.
A lámpát viszont nappal tényleg csak lakott helyen kivül kell bekapcsolni, a településenek nem.
Én is úgy tanultam, hogy az övet tolatás kivételével használni kell, de csak akkor használtam az oktatóm mellett, amikor vizsgáztam.
Egyébként mindig úgy kell vezetni, hogy ne legyen szükség az övre.
A rendőrök szinte sosincsenek bekötve errefele. Nekik kéne példát mutatni, de mégsem teszik.....Én azt mondom, amíg ők nem kapcsolják be, mikó itten furrikáznak, akkó én se.
Ha azonban hosszabb utakra megyek, akkor mindig bekapcsolom az övet, itt városon belül meg tudom a helyeket, hol igazoltatnak, (legtöbbször), meg úgyis mindig leadjuk a forródrótot.
előző vagyok
és persze ez a "csak a sarki közértig megyek, addig nem kötöm be magam" szemlélet is helytelen. a közértig nem halhatsz meg? ugyan már... megtartani magadat nem tudod, aki ilyen badarságot beszél, még sose próbálta. arról nem is beszélve, hogy kb 1 sec a reakcióidő, azalatt ha nem vagy bekötve kb 4* beledöglesz. szóval kedves vesedonorok csak hajrá, ne kössétek be magatokat! úgyis sokan vannak a várólistán :)
hát nemtudom. Én ha beülök az autóba egyből bekapcsolom az övet. Én ha nincs bekapcsolva az öv akkor nem érzem magam kényelmesen. 50 km/h is szépen ki lehet fejelni a szélvédőt:S
De most ha nem mindig kapcsolod be az öved pedig kötelező akkor valószínűleg városban nem állsz rá az 50re .Belefér a 60-70 is és akkor már nagyot lehet repülni:S
Csak egy jótanács, neked csak 1 másodperc az öv !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!