Ebben a szituációban, hogy alakult volna a felelősség?
Helyszín:
Szerettem volna balra lekanyarodni, beálltam a kanyarodóba, indexeltem is, szemből nem jött senki.
Még mielőtt azonban lekanyarodtam volna dudálást hallok, belenézek a tükörbe, és mögülem a szembe sávban, egy Audi A8-as előzte a sort, és villogva-dudált a kanyarodó sávban állóknak,hogy ne kanyarodjanak be, mert ő jön.
Szemmel láthatóan nyomta mint az állat, sőt mikor elment mellettem a "szelét" is lehetett érezni.Traffipax nincs a szememben, de egy 150-es tempó reálisnak tűnt.
Természetesen nem fordultam be elé, de hogy őszinte legyek, ebben közrejátszott a dudálása is.Azért ez olyan szituáció amikor nem számít rá az ember,hogy onmét előzik.
De mi lett volna ha elé fordulok? (azon kívül,hogy meghalok)
Mert ha szabálytalanul is, de főúton előzött, én meg nem adtam neki elsőbbséget, és befordultam (volna) elé.
De ő meg hány zárót lépett át?
Egyértelmű az audis lett volna a hibás 100%-ban. Sebesség jelentős túllépése ,záróvonal átlépése, keresztezősben előzés(lehet előzni tilos tábla is volt), "csak" ezen 3 pont miatt. Itt kanyarodó SÁVRÓL van szó ,nem egy főútról balra kanyarodásról,amit semmilyen körülmények közt nem lehet balról megelőzni..
Te nem számíthattál rá ,hogy jön. Annyit tehetsz ezután,hogy akkor is nézed a tükröket,ha elvileg senki nem jöhetne hátulról.
Örülök, hogy megúsztad!
Mindenképp te húztad volna a rövidebbet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!