4 Hol tudok parkolni a céges kisbuszommal paneltelepen ha tábla tiltja?
Paneltelepen lakom és az összes parkolónál van egy olyan tábla hogy csak személygépkocsival lehet parkolni.
tábla:
Most költöztem ide, 2 nap után meg is büntettek 10 000 forintra, bementem megkérdezni és a tábla miatt nem parkolhatok ott. Arra gondoltam hogy az úton állnék meg, mivel a Kresz szerint mindenhol meg lehet állni ahol nincs tiltás (tábla, zebra, stb.) és marad 3 méter az autó mellett.
Mit jelent nálad a "kisbusz"?
Mert pld. egy Vw Transporter simán lehet a forgalmiban személyautóként bejegyezve.
Akkor pedig parkolhatsz ott.
"N1 kategória"
Azzal valóban nem parkolhatsz ott.
És az nem "kisbusz", hanem áruszállító".
"a lényegen nem változtat."
Igaz
Bocsi, nem értek hozzá, csak érdekesnek találom:
Ha ablak van rajta, akkor személyautó, ha nincs ablak, akkor áruszállító? Jól értem? A forgalmiba ezek alapján írják be, hogy melyik kategória?
# 8/8 Időpont ma 10:05
Részben.
Számít az is hogy az oldalfala "teli" vagy ablakos", de még meg kell felelnie pár feltételnek. Pld. a raktérnek és az utastérnek oly módon el kell lennie választva, hogy a szállított árú ne juthasson be az utastérben. ( Szilárd hátfal, rács...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!