Jól gondolom, hogy a kötelező haladási irány táblánál is jelezni kellene, hogy velünk szemben jöhetnek biciklivel?
Alapvetően elég az egyirányú út tábla alá kitenni a kiegészítőt. Igazából a kötelező haladási irány tábla csak a kötelező hakadási ranyt jelzi. Azt, hogy miért az az irány a kötelező és van-e ott bármi egyéb fontos tényező, azt nem mutatja.
Persze ha mondjuk a bringások mehetnek jobbra is, balra is, míg az autók csak jobbra, akkor természetesen a kötelező haladási irány tabla alá kell a kiegészítő is.
Én értem a kérdezőt és elvileg mindkét oldalon jelölni kellene.
Szerintem meg simán többen többféleképpen értettük a kérdést, aztán beindult a pontozóbrigád...
Szóval a kérdező olyan utcára kanyarodik rá, ami autóval egyirányú, bringával kétirányú. Kérdés, honnan kell tudnia, hogy szemből bringásra kell számitania.
Válasz: amíg nincs a látóterében az egyirányú út jelzőtábla a kiegészítő kivéve bringa táblával, addig nincs kötelezően jelezve ez az információ. A fent linkelt Kerékparosok veszélyt jelző tábla egy opció ugyan,de tudtommal nem kötelező. A linkelt helyen pl. véget ér egy igen ócska járdán vezetett bringaút, egy meglehetősen idióta kereszteződésben, azért a tábla.
Akkor leírom egyértelműen, legalábbis ezek után az lesz talán mindenkinek.
Egyirányú utcában lakom, itt fordítva nem jöhet be a bicajos se. Az utca vége egy köz, ahol balra és jobbra is lehetne menni alaphelyzetben, de kocsival meg van szabva, h csak JOBBRA lehet menni. Ez alá a tábla alá gondoltam, a Kiegészítő táblát kirakni.
A köz mindkét végén ki van rakva a behajtani tilos tábla, alatta a kiegészítő táblával, h kivéve binyiklis. :)
Na, szal ha én kihajtok kocsival jobbra, akkor én úgy készülök, h nem jön velem szemben semmi jármű, mert egyirányú ugyebár, de azt én nem tudom, h jöhet velem szemben biciklis, értitek? Ezt érzem én problémának, és hiánynak. Na, ezek után is rosszul gondolom a hiányos Kivétel biciklis táblát?
Én értettem a kérdést elsőre is, de úgy tűnik sokan nem értik, hogy a kötelező haladási irány tábla alá nem tesznek "kivéve kerékpár" kiegészítő táblát.
A felvázolt helyen, a bekanyarodás után közvetlenül, kellene lennie egy egyirányú utat jelölő táblának és ez alatt az említett kiegészítőnek. Így mindenki számára érthetővé válik, hogy az adott szakaszon szemből is jöhet a bicajos.
Értem, de minek kellene odaterhelni még egy táblát, ha mondjuk szinte belátható távolságra van a vége (ködös időben lenne azért jó egy ilyen, ha idegen jön az utcába).
Ez alá a tábla alá miért nem lehetne rakni a kiegészítő táblát? Mivel indokolják ezt, h oda nem lehet rakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!