Az autópályán is csúszós az út ilyen nagy hóesésben?
Nagyon eredeti vagy. Biztos jót kacarásztál magadban, hogy ilyen szellemes választ tudtál kiötleni.
Úgy értem, lejárják-e annyira az autók havat, hogy inkább latyakos lesz, és nem csúszós?
Köszi a választ! Hát ezt nem hallom túl nagy örömmel. :)
És jellemzően hány nappal a havazás után érdemes elindulni? Gondolom, hétfőre még nem lesznek jók az utak.
Csúszik.
Tele tankkal indulj.
Autópályán sokszor van baleset, mert a sok barom nem fogja fel, hogy csúszik, és nyomja mit a vakegér.
Ha baleset van, akkor órákig senki sehova, nem tudsz megfordulni mint egy sima főúton.
Oké, köszi! Hétfőre azért már remélem, nem lesz olyan durván vészes.
Egyébként sem tervezem, hogy száguldozzak. :)
Én múlt hét szombaton hóesésben mentem pályán, mivel más út nincs a településem meg a város jközött ahova bejárok. 1. felhajtón felmegyek, következőnél már ott a város széle, de általában még 1-et szoktam menni, így abba a város részbe jutok egyből ahova kell mennem. Nah, szombaton elindulok, tiszta jég volt a felhajtó, de feljutottam, a sztráda már jó volt, de 2 km múlva jobban esett a hó, ott még a külső sáv 70-es min. tempóval tartható volt, de belső sáv meg a leálló sávon több centi vastag hó volt. 1. lehetőségnél akkor el is hagytam a pályát. Persze akadt akkor is aki előzött...
Amire oda kell figyelni azok a le- felhajtók, ott általában megmarad a hó (ugye azt nem kell takarítani, lemenni nem kell a sztrádáról...) és a leálló sávot menekülő útként is nehezebb használni egy esetleges alvó más seggébe rohanó romántól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!