Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Várható ezért bírság?

Várható ezért bírság?

Figyelt kérdés

Közlekedtem a városban, siettem. Főút vonalon haladtam, majd egy jelző lámpánál meg álltam mert piros volt. Itt a jelzőlámpa olyan hogy van aki balra le akar kanyarodni meg van aki egyenes akar tovább haladni, tehát 2 sáv van, 1 kanyarodó egy egyenesen haladó. Nos én az egyenesen haladóban álltam meg, azonban nekem balra kelett mennem. Áttmentem a melettem lévő sávba, mert ott a lámpa zöld volt, de ahonnan mentem ott piros, záróvonal is volt.

Ezért mekkora büntetést kaphatok? vagy hogy van ez?

Kicsit rosszul irtam le lehet

2017. jan. 8. 12:49
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Amit írtál, abból semmi sem mutat arra, hogy bárki hatósági személy (rendőr), vagy bármilyen eszköz észlelte és feljegyezte a szabálysértésed.

Ha, feltétezve, de meg nem engedve, mégis, akkor a 63/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet 6. melléklet 1. sorszámú sora 10 000 Ft (kötelező mértékű; tehát más összeg nem állapítható meg) helyszíni bírságot szab meg. → KRESZ 18. § (1) bekezdés c) megszegése.

Ezt az üzembentartó részére küld(het)ik ki, 30 napon belül fizetendő meg.

(Helyszíni megállításnál, a vezető személyének megállapításával, a vezető kapna 2 büntetőpontot is.)

2017. jan. 8. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!