Várható ezért bírság?
Közlekedtem a városban, siettem. Főút vonalon haladtam, majd egy jelző lámpánál meg álltam mert piros volt. Itt a jelzőlámpa olyan hogy van aki balra le akar kanyarodni meg van aki egyenes akar tovább haladni, tehát 2 sáv van, 1 kanyarodó egy egyenesen haladó. Nos én az egyenesen haladóban álltam meg, azonban nekem balra kelett mennem. Áttmentem a melettem lévő sávba, mert ott a lámpa zöld volt, de ahonnan mentem ott piros, záróvonal is volt.
Ezért mekkora büntetést kaphatok? vagy hogy van ez?
Kicsit rosszul irtam le lehet
Amit írtál, abból semmi sem mutat arra, hogy bárki hatósági személy (rendőr), vagy bármilyen eszköz észlelte és feljegyezte a szabálysértésed.
Ha, feltétezve, de meg nem engedve, mégis, akkor a 63/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet 6. melléklet 1. sorszámú sora 10 000 Ft (kötelező mértékű; tehát más összeg nem állapítható meg) helyszíni bírságot szab meg. → KRESZ 18. § (1) bekezdés c) megszegése.
Ezt az üzembentartó részére küld(het)ik ki, 30 napon belül fizetendő meg.
(Helyszíni megállításnál, a vezető személyének megállapításával, a vezető kapna 2 büntetőpontot is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!