Létezik, hogy egy autópálya hídra lehetséges gyalogjárdát/kerékpárutat építeni amin eredetileg nem volt?
Ez most egy szigorúan ELMÉLETI kérdés! Tudom, hogy ez SOSEM fog megvalósulni! Kérem, hogy ennek tudatában írjon Mindenki!
Pár hónapja bombázom a nagy érdeműt azzal, hogy Csongrád megyében Szegednél a Tisza-Maros folyók találkozásához nem vezet híd. Ennek ugye 3 oldala van, 2 között van 2 híd is (terveznek egy 3. hidat is-Déli Tisza híd-), de a 3-nál elég faramuci a helyzet. 2011-ig semmilyen híd nem volt a közelben (legközelebb Algyőnél vagy Makónál volt híd amik egyenként 35-50 km-es kerülő utat jelentettek). 2011-ben átadták a nívó díjat is kapott Móra Ferenc hidat az autópálya egy szakaszával együtt. Mivel a hídon nincs más átvezetve csak az autópálya ezért ott az alsóbb réteg, akik mondjuk biciklivel vagy éppen busszal utaznának nem tudnak átjárni. A komp meg a kieső személygépjármű forgalom miatt megállt, de érthető, kocsival miért kompozna bárki is mikor majdnem hogy olcsóbb az autópálya. Nah most én okosan kitaláltam illetve rájöttem, hogy az országban azonban vannak hasonló hidak amiken vagy gyalogjárda vagy kerékpárút is van, természetesen szigorúan elszigetelve a pályatestektől. Eljutottam végre odáig, hogy ne csak ide írogassak ki kérdéseket és írtam egy levelet a híd fenntartójának. Nagyon kedvesen ma vissza írták, hogy a jelenleg a hídon található szervízjárdák nem azért vannak, hogy biciklivel átlehessen menni, de nem megolhatatlan az amit leírtam, tehát ezek szerint átlehet alakítani legalább az egyik járdát úgy, hogy mezei ember is átsétálhasson a Tisza egyik oldalától a másikig.
Itt ugrik a majom a vízbe:
Ezt hogy lehet megoldani egy hídon főleg úgy, hogy autópályát vezet át? Lényegében annyit írtak, hogy ki kellene szélesíteni a járdákat, megemelni a korlátokat és kivezetni a rámpákig a járdát. A korlátokat még eltudom képzelni, de a többit hogy lehet megoldani?
Itt egy kép a hídról biciklis szemszögből:
ISMÉTLEM! A kérdést csak érdekesnek találom, tudom, hogy itt erre felé NINCSEN erre társadalmi igény (se politikai, semmi egyéb). Szóval csak szigorúan kicsit hozzáértőbbek válaszát várom! Köszönöm!
Nem fogok kerékpározni?
Aha, mesélj még! Szerinted a linkelt kép hogyan készült?
Vagy, hogy meg se nyitottad. Én feltettem egy építészeti kérdést, de értelmes válasz egy sem érkezett. Se baj, akkor kénytelen leszek más fórumon kiírni ezt a kérdést! Itt meg mindenkit jelentettem!
Nah, hitetlen barátaim itt van egy videó arról, hogy lehetséges autópálya hídon biciklizni:
https://www.youtube.com/watch?v=uaT29n_Lg04
És itt van pár kép a kérdéses hídról, bent a szervízjárdán azért nem csináltam képeket mert igyekeztem minél hamarabb lespurizni onnan, de a következő kép tényleg egy selfie lesz az autósztrádán biciklivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!