Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha hátra lehet nézni, akkor...

Ha hátra lehet nézni, akkor hülyeség tükörből tolatni?

Figyelt kérdés

Van egy barátom akinek ez a tükörből tolatás a mániája (de nem tud), mert az apja kamionsofőr, és az padlógázzal is bárhonnét kitolat tükörből.(egyébként ez igaz)

Nekem is mindig azt mondja,hogy tolassak tükörből, az a vagány stb...de én meg utálok, főleg ha egyszer hátra is lehet nézni.

Pl. egy utcából simán kitolatok padlógázzal ha hátranézhetek, míg tükörből szintén megy, de elég időigényes, és agyilag is fárasztó.

Vezettem már áruszállítót, és ott nem volt mit tenni, tükörből tolattam, és nem is törtem szét,bár lassú voltam.

Ugyan így az udvarunkba is tükörből tolatok, mert itt már annyira ismerem a járást.

De idegen helyen egyszerűen utálok így tolatni.

Mindketten iskolába járunk még, és mindketten sofőrök szeretnénk lenni a későbbiekben, erre fel megy ez a méregetés.

Gyakorlásnak nem lenne rossz mindig tükrözni, de én személy szerint úgy vagyok vele,hogy majd ha tényleg nem tudok hátranézni, akkor úgyis megtanulom a trükkjeit ennek, de ha hátrafordulva időt nyerek, és biztonságosabb is, akkor minek kockáztassak?

2016. dec. 25. 11:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

HakapesziM

Szamtalan kamionsofort lattam mar a gyarban nem csak tukorbol tolatni. Egyszeruen kinez az ablakon, vagy kinyitja az ajtot es ugy fordul hatra nezni. Szerintem egyaltalan nem ciki, elso a biztonsag, nem a gizdasag, mert epp az a meno. Engem az iskolanal majdnem igy utott el a gyerekkel egy x6-os bmw, aki baszott hatranezni, es csak elindult. Jol racsaptam a hatuljara, hogy vegye eszre magat. De eljen a tukorbol tolatas...

2016. dec. 25. 11:59
 12/16 Beviz Elek ***** válasza:

Engem tükörből tanítottak tolatni, szerintem sokkal jobb.

Hátrafordulva azt látod a kocsi mögött mint a középső tükörből.

Előrefordulva látod mi van a kocsi mögött, mi van mellette, így ha centizni kell, akkor nagyon 1-2 ujjnyi távokst tudsz tartani, és azt is látod hogy mi van elől, tehát nem kaszálsz le semmit az első lökössel.

2016. dec. 25. 12:02
 13/16 anonim ***** válasza:

11.

Két különböző dologról van szó.

Élesben kanyarodva "törve", ahogy mi mondjuk, ki szoktunk hajolni, van aki ki is nyitja az ajtót. Itt egészen egyszerűen arról van szó, hogy mikor a pótkocsi egy bizonyos szögnél nagyobbat zár be a gépessel, nem lehet látni a tükörből. Ha nagyon meg van törve, jobban is lehet követni a pótkocsi mozgását.

Ha jobbra - hátra tolsz, akkor marad csak a tükör, de ezt a jobbra - hátra tolatást kerüljük ha lehet.

Egyenesen (kis szögben kanyarodva) tolatni tükörből szoktak a kamionosok is. Már csak azért is, mert ha kihajolsz, semmit nem tudsz arról, hogy a jobboldalon mi történik.

Egyébként nagyon meg kell gondolni mielőtt tolatásba kezd kamionnal az ember, mert beparkolnak mögé személykocsival, otthagyják a targoncát, a gyalogosok letojják, hogy mit csinálsz stb. Mindig kiszállok előtte.

2016. dec. 25. 12:15
 14/16 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok kamionsofőr, és főleg személyautókon szocializálódtam. Mégis első perctől fogva jobban ment tükörből a dolog, pedig a suliban a hátrafordulást tanították. Tudom kivétel vagyok.

Ha hátrafordulok, és egyenesen akarok menni, egyszerűen nem tudom tartani az egyenes irányt, nincs mihez viszonyítnom. Lehet hülyeségnek tűnik, de tényleg így van. Cserében ha belenézek a külső tükörbe, akkor van egy viszonyítási pontom (árok például), és pontosan látom, hogy hol van az autó az árokhoz képest, és ahhoz képest tartok mondjuk fél méter távolságot, és úgy tolatok. Ha hátrafordulok, belemennék az árokba, mert nem tudom hol megy az autó kereke. És akkor nem beszélve, mikor szűk helyekre kell tolatni, oszlopokat, autókat kerülgetve.

2016. dec. 25. 13:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Én is profin tolatok /nék/ tükörből de nem teszem pont amit valamelyik válaszadó írt kifut egy kissráv balról én pedig épp a jobb tükröt szugerálom akkor kész a baj.

Sőt,ilyenkor kapaszkodok az anyósülésbe is!

Nemrég ki volt szedve,nagy bajban voltam hogy mit fogjak közbe XD

2016. dec. 26. 12:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Akkor megint lehet megkövezni:

Én speciel személyautóval, de tükörből tolatok.

Mielőtt elindulnék, hátrafordulok, jól körbenézek,

mert láthatok olyat, amit a tükrökből nem látnék meg,

de amint megmozdul a kocsi, onnantól már a tükröket

nézem.

És igen, "menekülőre" jó beállni, kivétel amikor szük-

ség lesz a csomagtérre, mert akkor van, hogy orral cél-

szerűbb parkolni.

2016. dec. 29. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!