Bp-en a Rákóczi úti buszsávot figyelő kamerák automaták vagy csak akkor büntetnek ha éppen a kezelő meglátja a szabálytalanságot?
Automatikus.
Tipp: záróvonalat soha ne lépj át (kiv forgalmi akadály) akkor nem érhet baj. A Rákóczin is szaggatott (egeszen pontosan záró- és terelővonal) van ott, ahol el lehet kanyarodni jobbra a buszsáv rövid használatával. Azon a szakaszon nincs is bünti nyilván. Ráadásul kötelező haladási irány tábla is utal e helyeken arra, hogy nem tudsz jobbra menni.
Köszi a válaszokat, sötét volt, dugó volt, nem lehetett látni, hogy hol vált a záróvonal szaggatottra, a táblákat sem lehet jól látni olyan messziről, en pedig nem ismerem annyira a környéket.
Lehet arra sétálok majd és megnézem van-e egyáltalán arrafelé kamera. Az Astoria és a Blaha között történt valahol a Blaha irányába.
Ma elmentem gyalog és szétnéztem, szerintem ezen a szakaszon nincsenek buszsávot figyelő kamerák, csak épületsarkokon térfigyelő kamerák.
Ha jól gondolom, a buszsávot figyelő kamera az, ami a felső képen van, az alsó dóm kamera nem alkalmas erre:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!