Piros lámpa figyelő! Valakit büntettek már meg a Hermina; állatkerti körút, M3 végénél piros lámpán való áthajtás miatt?
A piroson áthajtás annyira divat lett, hogy a nemrégiben belém romboló autós velem próbált üvöltözni.
Visszanéztem a kamerám felvételét. Négy másodperce piros volt a lámpa, amikor odaértem és megálltam. Ez meg üvölt, hogy mért, ő gázt nyomot.
Mit ahogyan már írták, ha úgy hajtok be a kereszteződésbe, hogy még szabad jelzésem van, de ott ragadok, az nem szabálytalan. Illetve csak akkor, ha erre határozottan számítani lehetett.
Ha bennragadtam (esetleg több autó is), a keresztforgalomnak hiába lesz zöldje, nem indulhat el, amíg mi ott állunk, hiszen látni lehet, hogy nem fog tudni áthajtani.
Pesten sok olyan kereszteződés van (mint a kérdésben szereplő is) ahol erőszakosan benyomakodnak minden irányból. Pl. az Egressy-Mexikó ilyen.
Nem bent ragad egy, hanem még kijön a mögötte jövő is mögé, az megetti ezek mellé, szemből a jobbra kis ívben kanyarodó is. Mindeközben az egyenesen haladó is. 5-6 autó legalább.
Aki meg szabályos próbál lenni, s megáll a zöld ellenére, annak ledudáljak a fejét.
Szóval nekem ne kifogásold, hogy a piroson áthajtást keményen büntetik.
A munkahelyem előtti utcában is gyakori a piroson áthajtásból származó súlyos baleset.
Én azt mondom ezekre kellene keményen rámenni, nem a kinn felejtett harmincasaknál méregetni, hogy a pusztában a 45 az most sok vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!