A buszsávot figyelő kamera mér sebességet is?
Még nem mér, de a buszsávban haladás is elég a bírságoláshoz!
"Sajnos későn vettem észre, hogy buszsávba kerültem"
Ja-ja, kajolom ám a dumádat, de a sabálysertési előadó nem fogja!
:)
"aztán mivel az eredeti sávomban jöttek az autók, nem volt más választásom, mint gyorsabban menni és kvázi jobbról előzve visszaverekednem magam a jó sávba"
Vagy megállni - és szépen irányjelzőt kapcsolva - besorolni az első résbe.
De miből gondolod, hogy volt buszsáv figyelő kamera? Az ilyet rohadt nehéz ám bizonyítaniuk. Kb. max a budapesti Arena Pláza előtt tudnám elképzelni, a vonat felőli oldalon. Mert ott végig fal van, csak akkor megy buszsávba autó, ha előnyre akar szert tenni.
De én ilyen kameráról nem tudok, hogy lenne.... A buszsávért akkor van büntetés, ha rendőr meglát és meg is állít. Különben nem kell aggódnod.
Mellesleg ha lenne ilyen kamera bárhol is, én már milliókat fizettem volna ki ilyesmire. Illetve nem szoktam kifizetni a bírságokat, hanem ledolgozom közmunkán. x)
Ott aztán ne aggódj testvérem. Késésben voltam fogászatra tartva és abban a buszsávban a legelejétől a legvégéig száguldottam 160-170-nel. Nem kaptam büntetést.
Mostanában pedig főleg csomószor használom, mert valamiért baromi nagy dugók vannak. Szóval ne aggódj.
Nem, azok a kamerák csak azt figyelik, hogy az adott rendszámú jármű jogszerűen használja-e a buszsávot. (Van egy háttéradatbázis, azzal veti össze a leolvasott rendszámot.)
Azonban a nem túl távoli jövőben ez változhat, mivel e kamerák is alkalmassá tehetők sebességmérésre. Ezen kívül pedig egyre több buszon is van kamera, ez is csak egy döntés kérdése és ha sebességmérésre nem is, de a buszsáv használatának figyelésére alkalmas lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!