Ez szabadságjog korlátozása?
Sziasztok!
Felmerült bennem egy kérdés a közlekedéssel kapcsolatban. Adott egy 90 km/h maximális engedélyezett sebességgel rendelkező nagy forgalmú közút. Ha egy közlekedő társ indokolatlanul 70-80 km/h sebességgel közlekedik, én pedig a megengedett sebességgel szeretném, akkor ő korlátozza a szabadságjogomat? Abból következtetek erre, hogy miatta lehet 10 perccel később tudom csak elhagyni a gépjárművemet, mint azt én szabad akaratomból szeretném.
Ezt tultoltad, a szemelyi szabadsagod nincs korlatozva.
Elvileg indokolatlanul nem akadalyozhatna a mogottes forgalmat
"Adott egy 90 km/h maximális engedélyezett sebességgel rendelkező nagy forgalmú közút"
Ez nem azt jelenti, hogy kötelező 90-el menni, hanem azt, hogy ennél többel nem lehet. Ha 50-el menne és nem tudnád semmilyen módon megelőzni, akkor sem korlátozná a szabadságodat - ugyanis bármikor megállhatsz és kiszállhatsz az autóból :D
Irgalom Atyja, ne hagyj el...
Pereld be!
Szerintem aki annyira siet valahova és méghozzá kocsival akar, az számoljon előre azzal, hogy a forgalom elvehet egy-pár percet, és induljon egy kicsivel előbb. Ne pedig a forgalomban gyorsítson feleslegesen meg dudálgasson idegében össze-vissza, vagy hajtson el a gyalogos orra előtt a zebrán.
Megsúgom, hogyha 90 helyett 70-nel megy, és te szerinted 10 percet késel emiatt, akkor neked 3,3 km-t kellett mögötte zötykölődnöd a közúton. Ami városban hihetetlen, országúton pedig szabályos, és könnyen végrehajtható az előzés..
A legtöbben képtelenek kiszámítani azt, hogy hány perccel ér előbb kocsival ha 100 helyett 140-nel megy, inkább előzget jobbra balra mikor felelősséggel tartozna mások és saját épsége miatt. Ezért lenne fontos a fizika oktatása, vagy reklámokban való megemlítése..
Én sem szeretem a tötymörgőket, én inkább 120 - at megyek ott, ahol a 90 a megengedett. De az a 90 km/h a legmagasabb alkalmazható sebesség. Magyarán nem tilos lassabban menni.
Ő úgy tartja biztonságosnak, te most veszélyes helyzetre akarod kényszeríteni?
Kerüld ki, előzd meg.
A lúzer panaszkodik folyton, a profi megoldja a szitut és 5 perc múlva már nem is emlékszik rá.
"A fizikába ne menjünk bele, jobban értek hozzá mint hinnéd..."
Ahhoz lehet ertesz,nem tudom....de hogy azon kivul semmi mashoz,az tuti!
Ja de megis.....a vergődéshez ...raadasul felelslegesen. ...
Erről egy idézet jut eszembe:
"Soha ne told fullba a kretént" sajnálom, most neked sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!