Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A legtöbb tanulóvezető, friss...

A legtöbb tanulóvezető, friss jogsis ügyetlen szokott lenni?

Figyelt kérdés
Az a bajom hogy már nem választ el sok a jogsitól,de nagyon ügyetlennek érzem magam,autót össze törni nem törtem össze erre mindig oda figyelek,de ennek ellenére nincs önbizalmam a vezetéshez,amikor apával megyek vezetni,akkor alapvetően jól megy,de oktatóval nehezen,zavar hogy ott beszél mellettem,meg mire eldönti merre menjek.Kezdetben szeretem vezetni,de már annyira kínszenvedésnek érzem hogy semmi motivációm nincs hozzá,vezetés közben az agyam tökre másfele jár,néha már eltudnék aludni.Hogy szerezhetnék egy kis önbizalmat ?
2016. nov. 2. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mitől lenne ügyes, hisz lényegében semmi gyakorlata nincs?

Az oktató az alapokat mutatja meg, mikor, mire kell figyelni, nem mellette tanul meg vezetni a tanuló.

Az egész oktatás mottója az, hogy "majd ott, akkor jusson az eszébe, hogy mit mondtam, mit tanítottam"... és eszedbe fog jutni, mert csak az marad segítségnek, amit az oktató egykoron elmondott, egyedül kell megcsinálnod.

Abból semmit nem tanulsz, ha némán ül melletted.

2016. nov. 2. 18:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az első pár hónapban szokásos. Mégis ritkán okoznak balesetet, mert túlzottan is óvatosak.

Szerintem az elég jó motiváció, hogy ha levizsgázol, akkor már nem fog ott pofázni melletted senki és nem kell arra menned, amerre mondják.

2016. nov. 2. 18:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen az a tény,amúgy jó fej az oktató,de annyira frusztrál a jelenléte hogy lépéseket felejtek el,pl amikor zöldre vált a lámpa én már a gázt a nyomom meg ilyenek,de ideges nem vagyok,de eszméletlenül zavar.
2016. nov. 2. 18:19
 4/10 anonim ***** válasza:
7%

Van aki egész életén keresztül béna a vezetésben (a legtöbb magyar ilyen) Sok embernél van egy olyan szint ahol megáll a fejlődésben.Én már eleve nem adnék olyan embereknek jogsit akik félnek a vezetéstől.Az ilyenek inkább buszozzanak.Az természetes hogy az első tanuló órákban izgul a vezető és nincs önbizalma de aki még az 5-dik óra után is fél a vezetéstől annak teljesen felesleges a jogsi

A legtöbb embernek igenis nem megy a vezetés még 30 év után se.Igazán megtehetnék azt a szívességet hogy inkább tömegközlekedést használjanak és ne akadályozzák azokat akik normálisan vezetnek

Már ne haragudjon senki de akinek még a körforgalom is feladja a leckét annak tényleg nem való a vezetés.A kereszteződésekre inkább ki se térek.Katasztrófa ami itt megy és mind ez azért mert úgy osztják a jogsit mint a cukrot

Szóval röviden aki tanulóként végigbénázza a vezetést az valószínúleg élete végéi fog nyomoronckodni

2016. nov. 2. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

Kůrvára nem értek egyet négyeskevel. A közlekedés rendszerét úgy kell a társadalomnak alakítania, hogy az lehetőleg a tagjai többségének nehézség nélkül hozzáférhető legyen. Ezért kellenek világos szabályok (a magyar KRESZ nehézkes nyelvezetű és évtizedek óta foltozgatott szabályhalmaz), a felhasználókra szabott oktatás (a poroszos, "oktató elmondja a magáét" típusú helyett a tanfolyamok résztvevőinek együtt kellene kibogozniuk nehéz szitukat), és megfelelő számonkérési rendszer (a lefizetem a vizsgabiztost nem ide sorolnam).

Magyarul nem az autósok képessegeiben látom a problémát, hanem inkább a képzés szår. Ha fél a tanulóvezető, az oktató LEGELSŐ dolga volna kvázi jó pszichológusként feltárni az okát és eloszlatni a félelmeit. Ez szerintem alig történik meg.

2016. nov. 2. 19:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen,utolsó egyetértek veled,bár az oktatóm jó fej,de ha elcseszek valamit már olyan arckifejezést vág mintha az autót törtem volna össze,pedig csak véletlen leléptem a kuplungról.
2016. nov. 2. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem kormánnyal a kezében született! Persze vannak olyan emberek akiknek könnyebben megy a vezetési alapok elsajátítása vagy ügyesebben felmérik a közlekedési szituációkat, de alapvetően mindenki volt kezdő. Az teljesen természetes hogy egy friss jogosítvánnyal rendelkező embernek nincs még kellő rutinja, de az majd úgyis kialakul az évek és a megtett kilométerek után. Emiatt tehát kár aggódni. Szerintem az is tök normális hogy akkor bizonytalanodik el az ember amikor már a célegyenesben van. Ügyetlennek, vezetésre képtelennek érzi magát, fél a vizsgától, úgy gondolja hogy nem neki való ez az egész. Nem szabad hogy a félelmeink befolyásoljanak. El kell vonatkoztatni, és csak arra szabad gondolni hogy milyen jó lesz már amikor egyedül szelheted az utakat, anélkül hogy bárki is belepofázna a vezetésedbe. De előtte túl kell esned a procedúrán, el kell viselned az oktatódat, aki talán annyira nem is mond hülyeséget. Ha kicsit összezavarodtál akkor tarts 1-2 hét szünetet, hátha utána kitisztul az agyad. Fontos még hogy ne csak akkor koncentrálj a vezetésre amikor a volán mögött ülsz, hanem otthon is, vagy amikor a suliban vagy, gondolkodj a közlekedési szituációkon, a parkolási módokon, tehát elméletben sokat gyakorolj hogy mire éles helyzetbe kerülsz már kisujjból menjen minden. Hidd el ez fontos, nekem legalábbis rengeteget segített. Önbizalmat a sikerei után szerez az ember, ez nem jön meg egyik percről a másikra. Igazán csak a sikeres forgalmi vizsga hozza meg a kellő önbizalmat. Viszont légy magabiztos, használd a már megszerzett tudásod és koncentrálj, és akkor a végén nem lehet gond. Ha az első 1-2 vizsga esetleg nem sikerülne, nem szabad elkeserednek, csak csináld tovább, ne add fel. Azokkal pedig ne foglalkozz akik azt mondják hogy a vezetés nem való mindenkinek, habár ebbe van igazság, de én úgy gondolom hogy minden embernek a saját bőrén kell megtapasztalnia hogy alkalmas-e vagy sem. És azért hidd el a legtöbb ember alkalmas, különben nem vezetnének ennyien.. Nem olyan nehéz dolog ez, csak ne add fel. Csak ügyesen!
2016. nov. 2. 21:33
 8/10 anonim válasza:
Ha meg lesz a jogsid, vezess egy darabig úgy, hogy apukád ül melletted. Egy idő után azt fogod észrevenni, hogy már "rutinból" megy a dolog. Ez saját tapasztalat.
2016. nov. 5. 21:03
 9/10 Laczko Jáno ***** válasza:
100%
Énis béna voltam az elejen par honap mulva meg mar semmi para
2016. nov. 7. 05:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Én most csinálom a C-D kategóriát, és nagyon eszem a kefét, szóval átérzem a helyzetedet :) a rutinpályán fogok először "közelről látni" 12 tonnás gépkocsit...

Nekem egy ismerős adott önbizalmat, amikor azt mondta: "Te, én már annyi ostoba bunkó tahót láttam ELSŐRE levizsgázni buszból, hogy neked tuti nincs mitől félned" :D

2017. febr. 4. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!