Jobbkéz szabály, nem tiszta eset, hogyan kell?
Az altalad vazol helyzetben mar nem a jobbkez szabaly ervenyesul eloszor hanem a kanyarodasi szabály!
Jobbkez szabaly csak akkor van egyen rangu keresztezidesben,ha csak 2-en vagytok benne es a masik neked jobbrol vagy balrol all!
Ebből a szituból szokott az keletkezni, hogy tisztelt bíróság! A jobbról jövő fogva volt, tehát azt hittem, akkor mehetek...ha már ő úgysem tud..
addig kell várni, míg a jobbról"fogott" jármű vezetője jelzi, hogy lemond az elsőbbségéről, vagy elmegy a sor...
ilyenkor még az is lehet(szabálytalanul) ha te egy háromtonnás Hummerban ülsz, és mész ha enged, ha nem..
meg ha ráddudáénak hátulról hogy miért nem mész öcsisajt?...ekkor szoktak elindulni(meg később a helyszínelők is)
Amúgy igen, azért merült fel a kérdés mert ilyen szituban egyből dudál anyázkodik a mögöttem levő, ha nem megyek át a jobbra lévő előtt,pedig kresz szerint nekem és a höbörgőnek sincs elsőbbsége.
Volt is már eset hogy átmentem,de olyan is hogy nem. Szóval nagyon cifra helyzet ez számomra,kb a sehogy sem jó ,esete.
A nekem jobbra lévő elvileg nem indulhat neki ,mert akkor nekimenne a neki jobbról jövőknek. De olyannal is találkoztam hogy a nekem jobbra lévő nyomatékosítva az elsőbbségét elém állt félpályára és nem is tudtam volna elmenni előtte. Mondjuk akkor is nyomták a dudát de ez már alap :D
Teljesen egyértelmű a szitu, a jobbról jövő autónak elsőbbséget kell adni.
A tülkölőkkel meg nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!