Akik nagyon jártasak a kutya nevelés témában! Van olyan eset amikor kezet lehet emelni egy kutyára?
Mindenkitől azt hallom, hogy nem nevelünk veréssel SOHA!
És még attól is aki aztán tényleg megverte 1x nagyon a kutyáját, mert úgy tanította meg neki hogy nem hagyhatja el a kertet soha.
Azt mondta hogy tényleg nem szabad verni a kutyát, de mégis meg kellett vernie, mert ez egy nagyon hatásos módszer, hogy ha kimegy a kapun, akkor egyből rácsapni, és bezavarni. És azt mondta azóta meg se próbált kijönni.
De most akkor nem értem...
Most van olyan eset, bármi, akár ha a kutya rámegy valakira, és harapdál egy embert, vagy akármi, van olyan eset, hogy szabad a kutyára rácsapni, ütni, vagy bármily módon fájdalmat okozni,?
Rángatni rángattam már meg,és sallert is kapott már,ez 2 alkalommal fordult elő,nagyon súlyos pofátlanságért.gazdára morgás,kajaféltés,ilyesmik.
Alapjáraton konkrétan verni egy kutyát sem szabad és nem is kell. Az erőszak a gyenge emberek nevelési eszköze.
Testi "fenyitést" (nyaknál rángatás,lenyomás a földre) inkább akkor lehet/bizonyos esetekben kell alkalmazni,ha a kutya pofátlan módon ledominálja a gazdáját,vagy ha agresszív viselkedést mutat. Ezeket csírájában kell elfolytani,igazából nem a fájdalomokozás a lényeg,hanem egyfajta testbeszéd,amivel azt mutatom,hogy én vagyok a főnök és meg ne próbáljon mégegyszer ilyet cisnálni.
Mit nevezel verésnek?
Ha azt, hogy a legkisebb vétségért fogják a szíjat és elpüfölik a kutyát akkor azt persze, hogy nem szabad.
Ha azt, hogy a kutya kap egy gyors tockost valamiért akkor azt szerintem nem tudod kikerülni.
A fő cél szerintem nem az, hogy olyat adjunk a kutyának, hogy az fizikailag tönkretegye vagy hasonló, csak akkorát, hogy abbahagyja az éppen aktuálisan csinált nem kívánt viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!