Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha kanyarodó sávban vagyok,...

Ha kanyarodó sávban vagyok, akkor is kell indexelni?

Figyelt kérdés
2016. okt. 13. 13:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Kamumail, ahol egy irányba kötelez a tábla, ott is KÖTELEZŐ indexelni!!!
2016. okt. 13. 18:19
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Kilences, pl. ha nem működik a lámpa, a tőled balra párhuzamosan lévő zebrán közlekedő gyalogosnak igen nagy segítség, ha kiteszed a bal indexet. Hiszen nem feltétlenül tudja, milyen sávban vagy.

Most amúgy komolyan akkora luxus megbökni a bajuszkapcsolót, hogy ezen kell agyalni?

2016. okt. 13. 18:21
 13/21 anonim ***** válasza:

Lehet itt fikázni nyugodtan, de ne hasonlítsuk már a témát szabálytalan előzésekhez és más baromságokhoz.

Ha nem működik a lámpa, akkor teljesen más minden, kezdve azzal, hogy a gyalogosnak elsőbbsége van haladási iránytól függetlenül(illene tudni a szabályt nem?), az index nem releváns ilyen esetben.

Noh de vissza:

Eléggé érdekes lenne ha a gyalogost én zavarnám a nem indexemmel miközben tőlem jobbra és balra is halad egy autó párhuzamosan, neki pedig pirosa van.

Ha 90 fokban kanyarodok egy másik útra, akkor indexelek, ez nem gond, de itt amit linkeltem nem teszem meg, direkt. Ahogy az autósok 95%-a se.

Ami le van írva a szabálykönyvben, nem jelenti azt, hogy tökéletes is, emberek írták. A fent vázolt útszakaszon nem tudsz olyan esetet mondani ahol bármi gondot okoz az index hiánya, ha a lámpa rendesen működik.

A kreszben amúgy van egy pont a kanyarodó főútvonalról, ahol jelzi, hogy lehet indexelni, de kiemeli, hogy nem lehet megtévesztő. Ez lényegében itt is igaz kell legyen. Nem szabad olyan műveletet végrehajtani ami megtéveszti a többi közlekedőt.

Nem luxus részemről indexelni, csak a fent linkelt esetben nem teszem, sokat gondolkodtam már ezen és végül ez a döntés nyert.

Fikázni továbbra is lehet, de valódi érvet nem fogtok tudni felsorakoztatni, ahogy elnézem.

2016. okt. 13. 23:46
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

De, felhoztam a tökéletes, ultimate érvet: ezt írja elő a kresz. Indexelni kell. Nincs mérlegelési lehetőséged, nem képezi vita tárgyát. Kell, pont.

Abban a pillanatban ugyanis, hogy te megkérdőjelezed a kresz tetszőleges, általad kiválasztott pontját, én is - és mindenki más is - feljogosítva érezzük magunkat, hogy ugyanezt megtegyünk: általunk feleslegesnek vélt előírásokat figyelmen kívül hagyjunk. És ezzel a kresz alapjaiban ömlik össze: elvész a bizalmi elv, annak feltételezése, hogy a másik szabályosan közlekedik.

Kereshetsz kifogásokat, próbálhatod megideologizálni a lustaságodat, de attól nem lesz elfogadható.

2016. okt. 14. 06:48
 15/21 anonim válasza:
61%

#9 - lehet háborogni, de inkább vezess áramot. Milyen felfogás már, hogy kinek jelzed? Mondjuk a gyalogosnak, akinek az útját keresztezed és az életbe nem látott kreszkönyvet. Vagy a rézfarkú bagolynak, ami rákakál a szélvédődre.

Az meg komolyan csücskös, ha már egy nagyobb kanyarban is indexelsz...

2016. okt. 14. 08:31
 16/21 anonim ***** válasza:
4%

a gyalogos útját ott akkor is keresztezed ha nem kanyarodsz (hanem beleszáguldasz a Dunába).

A gyalogos aki most mászott le a fáról, az indexet se látott még soha. Amelyik gyalogos nem ismeri a piros lámpát és gyalogátkelőt, annak tök mind1 mit indexelsz.

A kresz könyvet meg hagyjuk már. Én is így érveltem amikor még nem volt jogsim, hogy a szabályokat 100%-osan be kell tartani és halál arra aki nem tartja. Aztán a gyakorlatban kiderült, hogy nem minden fekete és fehér.

Persze nagyon álszentek vagytok. Kizárt, hogy minden paragrafust betartotok pontról pontra. Ha ezt állítjátok, akkor hazudtok.

2016. okt. 14. 10:20
 17/21 anonim válasza:
76%
Nem tartunk be pontról pontra. A mulasztás lehetősége fennáll. De nem előre megtervezett önideológiából. Gyalogosként pl rühellem, ha egy elkefélt gyökér index nélkül rámkanyarodik (pl kisívbe jobbra). Nincs zebra, lakóövezet, fekvőrendőr, én már az úttesten gyalogolok át és messziről látom, hogy ott van, és odaér és akadályozni fogom, de baszik indexelni. Én meg megyek persze, és fixre tudon, hogy rámkanyarodik, pedig ha jelez, 0,3 km/h-t lassítok a lépteimen, és a bunkójának nem kell fékeznie és újra lendületbe jönnie. Mennyire gazdaságos már, megúsztunk 3 indexvillanást.
2016. okt. 14. 10:47
 18/21 anonim ***** válasza:

"Persze nagyon álszentek vagytok. Kizárt, hogy minden paragrafust betartotok pontról pontra. Ha ezt állítjátok, akkor hazudtok."

Ez pedig az ultimate kifogás a kifogáskeresők részéről.

Nem cáfolod az érvelésemet, hanem belém kötsz, személyeskedsz, hazugnak nevezel.

Gratulálok, ügyes vagy! Mellesleg a vitát itt le is zárom, hiszen egy ilyen ostoba földműves személyeskedésével szemben teljesen feleslegesen érvelnék.

2016. okt. 14. 11:02
 19/21 anonim ***** válasza:
4%

1. kommentelő:

minden esetben indexelek amikor rákanyarodok egy zebrára ahol nincs elsőbbségem, és akkor is ha nem többsávos úton vagyok, illetve ha van lehetőségem egyenesen is haladni. Értem én a sérelmeidet a kanyarodó autósokkal kapcs, de a leírásod alapján nem tartozom közéjük.

2. kommentelő:

A személyeskedés az amit te műveltél most a főldműves szövegeddel. Ha kimondtam volna, hogy egy farok vagy, akkor az lett volna személyeskedés.

A hatalmas érved az volt, hogy "me' a szabá'könyv aszondja"

Erre írtam, hogy nem tartunk be mindent pontról pontra, ilyen ember nincs. Egyre erősebb a gyanúm, hogy nem is vezettél még autót. De talán még kerékpárt se. (ugye soha egy percig se tekertél még járdán? A ház elől is kitolod az útig mielőtt felszállsz?)

De tudod az első értelmes hozzászólásod volt az, hogy fejezzük be. Szép napot!

2016. okt. 14. 11:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Kamumail nevű felhasználó! Én írtam az első választ, s semmi olyant nem fogalmaztam meg, amit rám fogsz.

A linkelt helyen én sem indexelnék, mert a kanyarodást mutató nyilak ellenére sem kanyarodó sávok ezek, hanem egy ív alakú út, amelyekbe itt más utak futnak be.

Logikailag pont úgy egyenes, mint egy szerpentin.

2016. okt. 14. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!