Ha a kanyarodóba érkezem, és belém jönnek, avagy én megyek neki másnak, az kinek a hibája?
Tehát, ahogy kezdődik a kanyarodó úgy rögtön bemegyek.Esetleg valaki előzni kezdett, és belém jön, vagy én megyek neki az kinek a hibája?
Ugye minden kanyarodó előtt záróvonal kezdődik, viszont nagyon sokan előznek balról, legutóbb engem egy motoros előzött sötétben, és ugyan belenéztem a tükörbe, de csak akkor vettem észre mikor elhúzott mellettem.
Ahogy kezdődik a kanyarodó,rögtön bemegyek, tehát szinte követem a záróvonalat, nem úgy gondolom,hogy mondjuk az egyenesen haladóból egyszer csak bekanyarodok oda, miközben műár mások besoroltak.
Aki előzőtt zűróvonalnál barátom.
bocxs a helyesításért sok volt a pálinka, meg tele a tokm...
Nemrég volt hasonló esetem, én gyakorlatilag a záróvonalat követtem, indexeltem, egy szőke pi... hölgy pedig a záróvonalon, illetve a kanyarodósáv előtti stráfozott, forgalom elől elzárt területen keresztül előzött, mert nem tudta elviselni, hogy lakott területen ötvennel haladok (majd' egy kilométeren át próbált letolni).
Osztott felelősség lett, mindenki intézte a maga kárát. Én egy új bontott tükröt kétezerért, ő a kétéves SUV komplett jobb oldalát.
És ahogy fent is írták, azért olett osztott, mert ő záróvonalon, én meg nem győződtem meg róla.
Dehogynem. Így járt.
a bíróság előtt bizony más a szitu...főleg, ha ott ülnek az elhunyt hozzátartozói.
szóval az útburkolati jel, valamint az előjelző tábla mellett is meg kell győződni nem kezdett-e előzésbe valaki a záróvonal ellenére...ha nem, akkor index, de kormánymozdulat előtt ismét tükör..ugyanis vagy nem vette észre, vagy siet, vagy bármi..
a záróvonal észlelése néha problémás...főleg balesetnél vizsgálják a láthatóságát..
semmi sem csak fekete vagy csak fehér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!