Ki szabálytalan? Aki háromsávos sztrádán középen szüttyög vagy aki jobbról előzi?
M0. megengedett sebesség 110 km/óra
középen totojázik egy személyautó 90 körül.
Én jobbról 100as tempóban szép lassan elhaladok mellette.
ki vétett?
A 90-es tempó sem szüttyögés, pláne ha figyelembe vesszük, hogy azon a részen, ahol én járok javarészt 80-90 a megengedett.
Ha valaki 90-nél érzi magát biztonságban, akkor miért is ne haladhatna 90-nel? 60-nál többel megy és az a minimum.
Ráadásul tényleg a felmenő-lemenő sáv a harmadik mindig.
"Ráadásul tényleg a felmenő-lemenő sáv a harmadik mindig."
Ja persze, eltekintve az M7 Székesfehérvár-Budapest távtól, és az M0 alig 50 kilométerétől, valamint az M1-M7 közös szakaszának 20 kilométerétől oda-vissza...
:D
Az M0-ás déli szektora végig 2x3 sávos.
Ezen a szakaszon a megengedett sebesség 110 km/h.
Aki 80-90-nel halad annak a külső sávban kéne közlekednie, amire egyébként sok jobbra tarts figyelmeztető táblát helyeztek el.
Az, hogy én 90-nel elhaladtam a külső sávban a 85-tel a középső sávban haladót, az nem szabálytalan.
Ha végig kint tudsz haladni 100-al a külső sávban (nem lehetetlen, ha nincs tele lassú kamionnal), akkor
elhaladás, és akkor nem szabálytalan, amennyiben 3+1
sávról beszélünk.
Ha csak kimész a külsőbe, akkor sávot váltasz, előzési
szándékkal, ez viszont már simán lehet büntetendő.
Arra nem gondoltál, hogy a belső sávban előzd meg,
szabályosan? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!