Éjjel, szemből és messziről a VÉDA megbüntet?
Jöttem hazafelé, egy kicsit gyorsabban, mint szerettem volna, figyelmetlenség (duh). 70 körül mutatott az óra, de annál biztosan nem többet, de az kb 4-5 km-t csal felfelé, azaz többet mutat, mint amennyivel megyek. Ez kb 100 m-re volt a VÉDÁ-tól, aztán lassítottam és megfelelő sebességgel átmentem alatta és tovább.
Viszont szemből jöttem, katasztrofális közvilágítás volt és emiatt korom sötét, a tompított meg elég erősen égett, és ugyebár az autó elején nincs rendszámvilágítás.
A hátulján ugyan van, de akkor már megfelelő sebességgel közlekedtem.
Ezek tudatában számíthatok csekkre?
Tudom, van az az Almerás cikk, hogy ha nem ismerhető fel az autó... De nem a fizetésen van a hangsúly (azon is), hanem hogy lehet-e csekk belőle.
1. Ha az óra 70-et mutatott az olyan 60-65 lehet a valóságban, 50-nél pedig csak 68-tól büntetnek.
2. A VÉDA sebességet csak közvetlen közelről, max. pár 10 méterről tud mérni.
3. Ha sebességet másik fénykép alapján méri be, és másik fényképről olvassa le a rendszámot, akkor is össze tudja kombinálni a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!