Megbüntet a rendőr emiatt?
Benne van a jogsimban, hogy csak szemüvegben vezethetek. Viszont a vezetésen kívül semmi máshoz nem kell, a kb. 10 éve csináltatott első szemüvegemet használom, ezért nem akarok ilyen fényre sötétedőset csináltatni.
A kérdésem az, hogy megbüntethet, vagy rám szólhat-e a rendőr, ha a napszemüveget egyszerűen ráveszem a sima szemüvegemre? Így a fény sem zavarja a szemem, de jól is látok, a látásban nem akadályoz. Bocsi a hülye kérdésért, de érdekel.
Nem. Az a lényeg, hogy a szemüveged rajta legyen.
Bár furán nézhetsz ki két szemüveggel, de ha látsz úgy is rendesen, akkor semmi gond :)
Pótszemüveg csak akkor kell, ha külön erre vonatkozó korlátozás is van a jogsiban (talán 110-es a kódszáma). Tudtommal ez elég keveseket érint.
Ha csak szemüveg van beírva akkor hiába mondod, hogy lencséd van...
Egyébként lehet, hogy direktben jogalap nincs rá, de simán el tudom képzelni, hogy elkezd kötekedni veled, hogy már pedig balesetveszélyes a két szemüveg, mert zavaró, lecsúszik, zörög egymáson stb stb. Ami valahol jogos is. Nem tudom elképzelni, hogy annyira nagy kampós orra legyen valakinek, hogy két szemüveg normálisan megáll rajta. Szóval, ha már meg engedheted magadnak, hogy autózz, nem egy pár tízezres szemüvegen kellene garasoskodni szerintem...
Egyébként pedig ha beszélek valakivel aki áll, akkor én is felállok... Hidd el plusz kép ponttal indulsz a rendőrnél ha kiszállsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!