Ti mit tennétek ebben a szituációban? "koccanás"
Figyelt kérdés
Nemrégiben az egyik nap egy ún. "halszálka parkolóból" tolattam ki este fél 10kor. Egy fiatal hölgy fordult be a parkolóba és jött egyenesen lámpa nélkül, én sajnos nem vettem észre de összekoccantunk. Neki behorpadt a jobb első sárvédője nekem meg eltört a hátsó lökhárítóm picit. Mi a teendő ilyenkor? Vagy ti mit tennétek? Rendőri intézkedés utólag? Habár ezt akarom a legkevésbé.. vagy betét lap? Ha biztosítóra terelem a dolgot, mennyivel emelkedne a biztosításom havi szinten? Úgy állapodtunk meg ami mondjuk még változtatható, hogy én állom az ő kárát is mert nekem kellett volna jobban figyelnem. Az ő autója Opel Astra G 1.4 kombi fehér az enyém Audi A3 8L. Mit tennétek?2016. júl. 8. 16:20
1/8 anonim válasza:
Azért ő is erőteljesen hibás, este sötétben nem láthattad ha ő lámpa nélkül jött. Mondjuk ezt már nem fogod tudni bebizonyítani.
2/8 anonim válasza:
Tartsd be az igéreted, ha ott, akkor igy döntöttél. Megegyeztek egy összegven, ami elfogadható mindkettőtöknek és kifizeted. A többi lehetőség mind bonyolultabb. Opel a másik autó...
3/8 anonim válasza:
Ha ez egy rommá kamerázott környék, rendőrt hívtam volna. Hiszen így bizonyítékot szerezhetnék a világítás hiányára és minimum megosztott felelősség lehetne belőle, nem nekem kellene állni a számlát.
4/8 anonim válasza:
Kifizeted neki a javítást, és kész, nem olyan nagy a baleset. Kár belekeverni a biztosítót, vagy a rendőröket, ha csak ennyi a kár.
5/8 anonim válasza:
Senki nem járt volna jobban, ha rendőrt hívnak. Mindketten hibáztak, de a kérdező nagyobb mértékben, este fél tízkor még nincs tök sötét, valószínűleg ki is vilt világítva az utca, neki elsőbbséget kellett volna adni, akkor is ha a másik fél világítás nélkül közeledik, de látható. A rendőrség bevonásával annyit értek volna el, hogy mindkettőjüket meg is büntetik az elkövetett szabálytalanság miatt. A kérdező csak akkor úszhatná meg a böntetést, ha bizonyitanák, az Opel fizikailag láthatatlan volt, annyira sötét volt a környék. Jobbaz ilyet békésen rendezni
6/8 anonim válasza:
Mivel mindketten hibáztatok, szerintem mindenki állja a saját kárát.
7/8 anonim válasza:
Fizesd ki ,mert ha utólag feljelent mert elkezdel okoskodni, te jársz rosszul. Tolató kocsinak sehol nincs elsőbbsége,azonnal téged hoznak ki hibásnak. Az meg hogy világított avagy sem ,nem bizonyítható, ellentétben a sérülések összepasszíthatók.
8/8 A kérdező kommentje:
A környéken van kamera és valószínűleg az felvette az esetet és még a barátom és az édesapja is látta, hogy világítás nélkül jött. Viszont amit az előző válaszoló írt, hogy tényleg nincs elsőbbsége a tolató gépjarműnek biztos, hogy alsó hangon megbüntetnek 30 rugóra, így meg valoszinuleg 30bol megúszom az egészet.
2016. júl. 11. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!