Ilyenkor nem azért kísér a rendőrautó, hogy nyakon vágja az ehhez hasonlókat?
Sajnos nem vagyok jártas Budapesten, de ha valakit nagyon érdekel kikeresem,hogy hol történt.
Tehát kereszteződés felé mentem, nagy szirénázás, és egy rendőrautó áll be a 3-4 sávos útra "keresztbe".
Vele együtt jön a mentő, de a belsőben mögöttem érkező fekete Mercédesz átvág a külső sávba, és legalább 100 km/h-s sebességgel keresztülvág a kereszteződésen, még a mentő áthaladása előtt.
A rendőr viszont tovább kísérte a mentőt, nem ment utána.Gondoltam,hogy esetleg egy olyan ember visz a mentő akihez rendőr kell, na de akkor is.Fura nekem,hogy hagyják az ilyet menni.
Egyébként 50 volt a megengedett sebesség, és azt azért hozzátenném,hogy a rendőrautó elég gyorsan bukkant fel, kicsit megijedtem mikor beállt elém, de tartva a tempót biztonságosan megtudtam állni.
Tehát a Merci átment még úgy, hogy nem akadályozta a mentő elhaladását? Ebben az esetben nincs is miről beszélni.
Elhiszem hogy 100-al ment a Merci, de megállitja a rendőr, mit mond neki? Hogy maga 100-al ment és megbüntetjük önt? Ehhez bizonyiték kell, vagyis fénykép. Mondjuk vicces, hogy a Merci jobban tudott haladni mint a mentő, de na, ez van. Még a külsőben "előzésbe" sem tudnak belekötni, mert ez csak elhaladásnak minősül. Hozzá kell tennem, azért bátor volt a fiú, hogy rendőr mellett igy elhúzott.
...."nem vagyok jártas Budapesten"...
pont ezért teszel fel ilyen kérdést...pár év, és beletörődsz...ez mindennapos.
A rendőrautónak az volt a feladata, hogy a mentőt kísérje. Ha nekiáll szabálysértőket kergetni, és otthagyja a mentőt, akkor nem a feladatát végzi.
09:53 Mondjuk arról beszélünk, hogy a rendőr megállította a forgalmat, a mercis meg nem állt meg.
Rendőr szeme.láttára történnek durvább dolgok is.
Ezt valószínűleg rögzítette a fedélzeti kamera. Ami bizonyíték. Egy feljelentés és megy a bírság.
Ad kettő valószínűleg fontosabb dolga volt mint csicska sekkfejekkel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!