Benzinkúton majdnem baleset?! Szimplán bevégódtak elém, amikor épp elindultam. Vélemény?
Leírtad a lényeget: Kreszt sértettél, amelyet el is ismertél. Az indulási szándékot mindig jelezned kell. Attól, hogy valaki beszáll egy autóba még nem vélelmezhető az indulási szándéka.
Ha jól értem:
|Kút| - |te autót| - |Innen| vágódott be elég egy autó.
Ha baleset van, akkor 50-50-nél többet nem hoznak ki, tehát tuti, hogy nem csak ő lett volna a hibás. (De ő is hibás.)
Abban igaza van, hogy az elindulási szándékot is irányjelző használattal jelezni kell, még akkor is ha nem jár irányváltoztatással az elindulás. Te ebben hibáztál.
maci
Fekete-fehér törvény szerint nem tudom véleményezni az előttem szólóknál jobban, biztos vagyok benne, hogy helyes választ írtak. Viszont emberileg és józan ésszel átgondolva, a másik valóban egy barom volt. Velem is számtalanszor megesett, hogy a második kút volt foglalt, és beálltam az előzőhöz. De ilyenkor mindig csak a szükséges minimális sebességgel mentem el mellette, figyelve minden eseményre, ami körülöttem zajlott, és óvatosan beálltam elé.
B*szki, tökmindegy, hogy kinek lesz igaza, én féltem az autómat, és ha szűk helyen kell elhaladnom, és valaki épp az orrom előtt hibázik (figyelmetlenül ajtót nyit, elindul stb.), most akkor járjam a szervizeket, biztosítókat és nélkülözzem napokig az autót? Egyszerűen számítok arra, hogy valaki hülyeséget csinálhat, és azon a rövid szakaszon abbahagyom a beszélgetést az utasaimmal, lassan megyek és árgus szemekkel figyelek.
Ez egy picit olyan, mint a hirtelen fékezés esete. Amikor egy kutya vagy más állat kiugrik elém, esetleg egy orbitális nagy gödör van az út közepén, amit utolsó pillanatokban veszek észre (nemrég történt éppen, nem is gödör volt, hanem kisebb szakadék), amint a fékre taposok, szinte egyidőben nézek a visszapillantóba, hogy egy figyelmetlen nehogy belémrohanjon hátulról, és fel vagyok készülve a hirtelen gázadásra. Törvény szerint őt bűntetnék meg a követési távolság miatt, de az én autóm már sérült, plusz a rengeteg nyűg, ami ezzel jár.
Amúgy én sem láttam még soha senkit jelezni a benzinkútnál való elindulása alkalmával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!