Bringások! Ti mennyire veszitek komolyan a bicikli felszerelését?
Csengő azért jó, mert gyalogosként messziről érteni, hogy kerékpár jön. Ha csak szólsz, nem biztos, észre veszi a gyalogos. Sokkal messzebbről észlelhető és érthető a csengő. Ha kiabálsz, később vesz észre.
Ha autósnak akarsz jelezni, szerezz egy zoundhorn-t. De kérlek gyalogosra ne használd.
Persze ez néhány bringást nem zavar. Neki megy a gyalogosnak, mert ő kemény és el tud szaladni. Idén 3 cserbenhagyásos gázolás láttam, amikor bringás csapott el gyalogost. Nekik sem volt csengőjük, mert egyesek szerint nem kell...
Sőt most kaptam egy videót, ahol még a száját sem nyitja ki a német, hanem csak lökdös. :)
Nekem van csengő, prizmám, lámpa a zsebben, ha szürkületkor felrakom, ha tudom, h este megyek viszek mellényt, most rendeltem fényvisszaverő csíkot abroncsra és villákra. Marha jól néznek ki!
Karbantartott kerékpárral járok. Van nálam alapvető szerszám és nagyobb túrán belső / pumpa. Nem egyszer tudtam vele másnak is segíteni.
Városban, terepen a sisak életét ment. Kesztyű kényelmet és védelemet biztosít.
EXTRA
Bringás gatya és póló jelentősen csökkenti a légellenállást és nem izzadok annyira bele, mint a pamut pólóba. Kulacs mindig jól jön, ha hidratálni kell, vagy sebet mosni. Szemüveg a nap és a bogarak miatt komfort és biztonság. Kamera az élményt rögzíti (20-25k kategória).
Csengőt előzéshez sokszor használom. Nagyon hatékony! 3-4 villanyoszlopnyi távolságra már észlelnek.
Ami nélkül nem ülnék bringára az legalább két fék, vagy egy kontra fék működő képes állapotban, ép hajtókar, nem leugró, szakadó lánc, holtjáték mentes kormány, tömör, vagy nem lukas de felfújt gumi abroncs, legalább 12 küllő kerekenként. :) ezzel már megy a bringa.
Azért a többi nem árt.
Az a bringa, ami nem felel meg a KRESZnek, alapból ki van zárva a szervezett bringa utakon. De az ittas vezetők is! Egyedül a sisak nem kötelező, csak ajánlott.
Első hátsó lámpa, csengő, ennyi. Ami még kötelező, egy keréken fényvisszaverő prizma, na ez nekem nincs fent, ezért akár büntethetnének is. Láthatósági mellény pedig nem kötelező, csak városon kívül, rossz látási viszonyok között. Mivel este, de mégszürkületkor sem megyek, így más nincs is nekem lámpákon és csengőn kívül.
Csengő egyébként tényleg csak arra elég, hogy a kerékpárúton gyaloglókat lecsengesd, de még ők sem hallják meg, nemhogy egy autós.
Ma tettem fel fénycsíkos külsőt. Nappal is jól látható oldalról. Este messzebbről látszik. Sokkal jobb, mint a prizma.
Köszi a tippet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!