Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bringások! Ti mennyire veszite...

Bringások! Ti mennyire veszitek komolyan a bicikli felszerelését?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok hajlandó ráülni a biciklinkre (a város másik felébe kellene átmennem hetente 1-2 alkalommal) ameddig nem szereljük fel lámpákkal és csengővel. Ezek hiányoznak róla és úgy tudom, hogy kötelező. Eddig akárhány embert kérdeztem, mind kinevetett, hogy túl komolyan veszem. Az egyik ismerősöm egyenesen azzal érvelt, hogy 20 - ig világos van. Évek óta nem ültem biciklin egyébként sem, kissé kiestem a bicajos világból. Tényleg én dramatizálom túl? Nekem ez olyan furcsa... Szerintem a bicikli is ugyanolyan értékű jármű mint egy autó és elég szomorú, ha valaki az alapfelszereltséget félvállról veszi. Hogyan viszonyultok ehhez?
2016. máj. 23. 20:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
En eleg sokat biciklizek, lampam van elol-hatul es sarhanyo(esoben az sem rossz). A csengot nem tudom ha kotelezo nalunk, viszont a lathatosagi melleny az igen, de az sajnos nekem az sincs.
2016. máj. 23. 20:28
 2/15 anonim ***** válasza:
37%
Enyémen 1 fék van, és annyi:) Viszont sötétedés után nem közlekedek vele, de nem a büntetés miatt hanem mert tényleg veszélyes este úgy biciklizni, ha nem lát az autós. Vezetek is autóval és motoron is szóval a másik szemszögből is tudom értékelni a helyzetet. Este egy lámpa elől hátul kötelezően kell. Anélkül sehova :)
2016. máj. 23. 21:26
 3/15 anonim ***** válasza:
25%

Csengő minek? Csengetsz a melletted levő autónak, vagy mi? Ha valami baj van, kinyitod a szád, többre mész vele.

Világítás nappal felesleges, senki sem látja, hogy be van-e kapcsolva, este viszont fontos, hogy legyen.

2016. máj. 23. 22:02
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Egyedül a csengőt tartom feleslegesnek, mégpedig mert a elgtöbb embernek van szája, is...
2016. máj. 23. 23:24
 5/15 Alex Fly ***** válasza:
64%

A közlekedésre használt kerékpárom teljesen KRESZ-kompatíbilis. Minden megvan rajata annak ellenére, hogy akad, ami teljesen értelmetlen.

A másikon csak a legfontosabbak: a két fék + a lámpák...

2016. máj. 24. 00:14
 6/15 anonim ***** válasza:
82%
Fő a biztonság, nekem minden rajta, ha kell, ha nem.
2016. máj. 24. 07:00
 7/15 anonim ***** válasza:
64%

Ne vicceljetek már, párszáz forintos biztonsági eszközökről beszélünk, nyilván megveszem es felszerelem mindet.

A lámpa nem csak sötétben kell, hanem esőben, ködben, szürkületben. És alakulhat bármikor úgy hogy nem érek haza sötétedés előtt.

A csengő pedig ott jó, ahol sok a gyalogos vagy a bringás. A szádat nem tudod helyette olyan jól használni, mivel a csengőről tuti rögtön bringásra asszociálnak, míg az élőbeszédnél oda kell előbb nézni. Ez pedig rengeteg időveszteség egy rázósabb szituban.

2016. máj. 24. 09:07
 8/15 Alex Fly ***** válasza:
81%

Nem vagyunk egyformák... A csengőt én még nem használtam, mióta megvan (jó pár éve), pedig napi szinten használom a kerékpárt. Az úttesten nincs kinek csengetni, autóban nem halljákn ha pedig olyan helyre kényszerülök, ahol sok gyalogos van, akkor a kezem a fékkaron van és nem a csengőn. Vészhelyzetben a csilingelés pontosan annyi időt venne igénybe, amennyi alatt bőven elhárítom azt...

Másik teljesen értelmetlen felszerelés a fehér prizma előre. Legalábbis az álló helyzetben is világító első lámpa mellett. Hátul még érthető: menet közben is kialudhat a pilács anélkül, hogy az ember észrevenné; ilyenkor jól jön egy alternatív láthatósági eszköz. Elöl viszont nem valószínű, hogy ilyen előfordulhatna.

2016. máj. 24. 11:09
 9/15 A kérdező kommentje:

Igazából a csengőt én sem nagyon használtam, de ha kell, akkor legyen.

Ami tényleg igazán fontos, az a világítás elöl-hátul. Szerintem.

Úgy nézem, a többségnek a csengő ragadt meg. :-D Tényleg filléres dolgok és sokat jelenthetnek.

2016. máj. 24. 14:21
 10/15 anonim ***** válasza:
Van csengőm de nem csinálnék belőle nagy gondot, úgyis akkor szoktam használni ha lődörögnek előttem a bringaúton, de lehet ezt szájjal is lehet. Bringalámpát nappali bringázáskor nem is viszek általában, de nem vagyok benne biztos, hogy sötétedés előtt visszaérek, vagy nagyobb táskával megyek akkor bedobom.
2016. máj. 24. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!