Bringások! Ti mennyire veszitek komolyan a bicikli felszerelését?
Csengő minek? Csengetsz a melletted levő autónak, vagy mi? Ha valami baj van, kinyitod a szád, többre mész vele.
Világítás nappal felesleges, senki sem látja, hogy be van-e kapcsolva, este viszont fontos, hogy legyen.
A közlekedésre használt kerékpárom teljesen KRESZ-kompatíbilis. Minden megvan rajata annak ellenére, hogy akad, ami teljesen értelmetlen.
A másikon csak a legfontosabbak: a két fék + a lámpák...
Ne vicceljetek már, párszáz forintos biztonsági eszközökről beszélünk, nyilván megveszem es felszerelem mindet.
A lámpa nem csak sötétben kell, hanem esőben, ködben, szürkületben. És alakulhat bármikor úgy hogy nem érek haza sötétedés előtt.
A csengő pedig ott jó, ahol sok a gyalogos vagy a bringás. A szádat nem tudod helyette olyan jól használni, mivel a csengőről tuti rögtön bringásra asszociálnak, míg az élőbeszédnél oda kell előbb nézni. Ez pedig rengeteg időveszteség egy rázósabb szituban.
Nem vagyunk egyformák... A csengőt én még nem használtam, mióta megvan (jó pár éve), pedig napi szinten használom a kerékpárt. Az úttesten nincs kinek csengetni, autóban nem halljákn ha pedig olyan helyre kényszerülök, ahol sok gyalogos van, akkor a kezem a fékkaron van és nem a csengőn. Vészhelyzetben a csilingelés pontosan annyi időt venne igénybe, amennyi alatt bőven elhárítom azt...
Másik teljesen értelmetlen felszerelés a fehér prizma előre. Legalábbis az álló helyzetben is világító első lámpa mellett. Hátul még érthető: menet közben is kialudhat a pilács anélkül, hogy az ember észrevenné; ilyenkor jól jön egy alternatív láthatósági eszköz. Elöl viszont nem valószínű, hogy ilyen előfordulhatna.
Igazából a csengőt én sem nagyon használtam, de ha kell, akkor legyen.
Ami tényleg igazán fontos, az a világítás elöl-hátul. Szerintem.
Úgy nézem, a többségnek a csengő ragadt meg. :-D Tényleg filléres dolgok és sokat jelenthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!